Деяким людям не можна вживати велику кількість цукру з тих чи інших причин. Але дієтологи вважають, що певні дари природи все ж таки можуть дозволити собі навіть ті, у кого є проблеми зі здоров’ям, або хто сидить на дієті. Вони назвали кілька корисних фруктів із низьким вмістом цукру.
Грейпфрут
Це смачний і багатий на поживні речовини цитрусовий фрукт, який містить мало цукру, але в ньому є поліфеноли, що знижують артеріальний тиск і резистентність до інсуліну. Крім того, він багатий на вітамін А, який корисний для підтримки здоров’я зору, зміцнення імунітету та допомагає формувати колаген, що сприяє красі шкіри та міцності кісток.
Ожина
Дієтологи кажуть, що у цих солодких ягодах містяться поліфеноли, які позитивно впливають на механізми регулювання рівня глюкози в крові. Крім того, в ожині міститься невелика кількість цукру – сім грам на одну склянку ягід.
Полуниця
У полуниці мало цукру, але натомість є поживні речовини, пов’язані зі зменшенням факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Клітковина, мінерали, вітаміни і поліфеноли, що містяться в ягодах, сприяють здоров’ю серця. Водночас в них є речовини, які знижують холестерин у крові.
Ківі
В одній середній порції ківі всього шість грамів цукру. Але ці корисні фрукти багаті на корисні поживні речовини, у тому числі і клітковину, яка допомагає підтримувати здоров’я травної системи.
Абрикоси
Ці смачні фрукти містять дуже мало цукру – лише три грами на одну середню порцію. Тому дієтологи радять їсти їх усім людям. Особливо влітку, коли ризик зневоднення дуже високий. Справа в тому, що абрикоси містять велику кількість води, що сприяє гідратації організму.
Авокадо
Авокадо вважається фруктом із вкрай низьким вмістом цукру: менше одного грама на середній плід. Деякі експерти з контролю ваги виявили, що вживання одного авокадо на день допомагає знижувати масу тіла, даючи людям відчуття ситості на більш тривалий період. Але цей фрукт має й інші переваги. Наприклад, у ньому містяться речовини, які знижують холестерин у крові.