Сливи корисні для здоров’я серця і зниження рівня холестерину через високий вміст антиоксидантів, клітковини і вітамінів, зазначила дієтолог Паял Шарма, пише indianexpress.com.
Також користь слив експерти пов’язують із розчинними волокнами, такими як пектин.
“Розчинна клітковина зв’язується з холестерином у травному тракті, запобігаючи його всмоктуванню в кровотік і сприяючи його виведенню з організму”, – пояснив дієтолог Нупуур Патіл.
За його словами, сливи містять антиоксиданти, такі як фенольні сполуки, які корисні для здоров’я серцево-судинної системи. Він підтвердив, що вживання однієї сливи на день протягом чотирьох тижнів може допомогти знизити рівень холестерину.
“Включення цього смачного фрукта у ваш розпорядок дня може стати простим і смачним способом підтримати здоров’я серцево-судинної системи”, – додав доктор.
Також наголошується, що, хоча включення слив у збалансовану дієту може сприяти загальному здоров’ю серця, вони мають бути частиною комплексного підходу, що включає різноманітні фрукти, овочі, цільнозернові та інші продукти, багаті поживними речовинами.
Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

