Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші
    • Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині
    • У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Мафіни з сиром, беконом та помідорами: чудова ідея для перекусу, рецепт

    Мафіни з сиром, беконом та помідорами: чудова ідея для перекусу, рецепт

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій22 Жовтня 2025, 16:123 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Маленькі, але смачні та ситні мафіни чудово підійдуть для другого сніданку на роботі або як перекус на пікніку чи в подорожі. Також це гарний варіант для перекусу для дитини у школі.

    Бекон, сир і помідори додають чудовий смак, а гарбузове насіння не лише прикрашає мафіни, але й додає їм хрусткості.

    Мафіни з сиром, беконом та помідорами: фото скрін Ютуб
    Мафіни з сиром, беконом та помідорами: фото скрін Ютуб

    Для приготування знадобляться наступні продукти:

    для мафінів:

    • 1,5 склянки (200 г) пшеничного борошна;
    • 3 яйця;
    • 220 г бекону;
    • 1,5 склянки (приблизно 150 г) тертого жовтого сиру;
    • 120 г сушених помідорів в олії;
    • 100 г натурального йогурту;
    • 60 мл оливкової олії;
    • кілька листочків свіжого базиліка;
    • 1,5 чайні ложки розпушувача;
    • 1 чайна ложка гірчичного порошку;
    • 1 чайна ложка сушеного орегано;
    • сіль і перець за смаком;

    для прикрашання:

    • 1 столова ложка (приблизно 15 г) гарбузового насіння;
    • 2 столові ложки (приблизно 25 г) тертого жовтого сиру.

    Приготування

    1. Приготуйте начинку. Крупно наріжте кілька свіжих листочків базиліка. Наріжте копчений бекон кубиками приблизно один сантиметр. Злийте воду зі 120 грамів в’ялених помідорів на паперовому рушнику та наріжте їх кубиками приблизно півсантиметра. Натріть жовтий сир на крупній тертці.

    Покладіть нарізаний кубиками бекон на холодну сковороду. Зменште вогонь під сковородою до середньо-слабкого та, постійно помішуючи, видаліть зайвий жир з м’яса. Як тільки жир витопиться, зніміть сковороду з вогню та перекладіть вміст на тарілку, вистелену паперовими рушниками, залишивши зайвий жир на сковороді. Накрийте бекон іншим шматком паперового рушника та обережно промокніть залишки жиру. Залиште ненадовго охолоджуватися.

    2. Тим часом приготуйте тісто для мафінів. Помістіть 3 яйця в невелику миску, додайте 60 мл оливкової олії та 100 г натурального йогурту. Збийте інгредієнти разом вінчиком до однорідної маси.

    В окремій мисці змішайте 200 г борошна універсального призначення, 150 г свіжотертого сиру, 1 1/2 чайної ложки розпушувача, чайну ложку сушеного орегано, чайну ложку гірчичного порошку, подрібнене листя базиліка та в’ялені помідори. Додайте дрібку солі, дві дрібки меленого чорного перцю та приблизно 3/4 бекону. Решту бекону залиште для прикраси. Перемішайте вміст миски до рівномірного розподілу.

    Додайте яйця, змішані з оливковою олією та йогуртом, і перемішуйте столовою ложкою до утворення густого тіста.

    Мафіни з сиром, беконом та помідорами: фото скрін Ютуб
    Мафіни з сиром, беконом та помідорами: фото скрін Ютуб

    3. Перекладіть підготовлене тісто у форму для мафінів, вистелену формочками для кексів. Використовуйте приблизно одну столову ложку тіста з гіркою на порцію. Зверху на кожен мафін покладіть кілька шматочків бекону, що залишився, та посипте невеликою кількістю свіжотертого сиру та кількома гарбузовими насіннями.

    Випікайте мафіни в розігрітій до 200 °C духовці (верхній-нижній нагрів), на середній полиці, протягом 20-25 хвилин, доки вони не набудуть красивого золотистого кольору.

    Вийміть готові кекси з духовки та дайте їм трохи охолонути у формі приблизно 5 хвилин. Подавайте теплими або холодними.

    Мафіни з сиром, беконом та помідорами: фото скрін Ютуб
    Мафіни з сиром, беконом та помідорами: фото скрін Ютуб

    Такі мафіни – чудова ідея для перекусу у дорозі та будь-де. При бажанні ви можете “погратися” з начинкою, додаючи або змінюючи інгредієнти.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    мафіни з сиром рецепт
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші

    17:26

    Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині

    17:23

    У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю

    17:20

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.