Зима – період, коли харчування має бути особливо збалансованим та ситним. Фахівці радять їсти сезонні овочі, рибу та м’ясо, морепродукти, насіння, ягоди, пити корисні морси та чаї.
Нутриціологиня Ольга Дорош поділилася в Instagram переліком із бюджетних продуктів, які можуть замінити дорогі.
М’ясо
Його можна замінити субпродуктами: печінкою, серцем, шлуночками. Їх можна пекти, тушкувати, робити паштети!
Червона риба
Альтернативою може бути скумбрія і дуже корисний і смачний оселедець!
Сібас, дорадо
Хек, тилапія, минтай не менш корисні, ніж дорадо та сибас, які в рази дорожчі!
Гречка, дикий рис, амарант, кіноа
Корисною альтернативою можуть бути пшоно, ячна, пшенична і будь-яка доступна крупа буде відмінною заміною і квасоля, нут теж.
Помідори, огірки
Капуста, квашені овочі, морква, буряк можуть замінити свіжі помідори та огірки. А також батат можна замінити картоплею!
Зелень салату, мікси, мікрогрін
Цю зелень можна замінити бюджетною черемшею, зеленою цибулею!
Оливкова та лляна олія
Їх можна замінити будь-якою іншою олією, яка буде не менш корисною, але більш бюджетною!⠀
Кус кус
Його можна замінити пшеничною кашею, вівсяною крупою.
Броколі
Звичайна та фіолетова капуста нічим не гірша, ніж броколі!
Сир кисломолочний
Замість сиру можна пити кефір!