Онкологію може спровокувати будь-що: погана екологія, неякісна їжа, шкідливі умови праці чи генетика. Медики наголошують на тому, що збалансоване харчування може вберегти організм від росту ракових клітин. А деякі продукти здатні творити дива, адже нівелюють ризик появи злоякісних пухлин.
Які продукти нівелюють ріст ракових клітин: дослідження вчених
Науковці з усього світу вже понад пів століття досліджують тему впливу харчування на онкологію. В результаті своїх експериментів експерти визначили продукти, які можуть боротися з онкологією. Їх варто включити до свого раціону всім людям, не лише хворим на рак, щоб захистити свій організм від росту злоякісних пухлин.
- Помідори. Завдяки вмісту антиоксидантних сполук – лікопіну та каротиноїдів, ці овочі перешкоджають появі ракових пухлин. Помідори треба вживати регулярно, щоб нівелювати рак шийки матки, рак шлунку та простати.
- Цибуля й часник містять у своєму складі фітохімічні речовини, які запобігають накопиченню канцерогенів у організмі людини. Американські вчені провели дослідження та виявили, що люди, які щоденно вживають ці овочі, практично не хворіють на деякі види раку – легенів, шкіри, прямої кишки.
- Бобові. Квасоля, боби та соя містять жирні кислоти, які пригнічують ріст ракових клітин. До того ж, бобові містять потужну частку клітковини та рослинного білка, які забезпечують ріст та розвиток усіх клітин організму.