Активно триває сезон консервації. Ділимось рецептом консервованого салату, який став улюбленою заготівлею для багатьох поколінь українців.
Ця закуска має чимало варіацій — з морквою, помідорами, різними наборами спецій тощо. “Телеграф” ділиться класичним рецептом, у якому немає інших овочів, крім огірків та цибулі. Приготувати його можна за один день, не витрачаючи зайвий час. Оптимально закривати “Ніжинський” у півлітрові банки — так можна за раз з’їсти баночку.
Інгредієнти:
- 6 кг огірків (можна великих)
- 2 кг цибулі
- зелень до смаку
- мелений чорний перець
- цукор
- сіль
- оцет
- олія
Спосіб приготування:
- Півлітрові банки потрібно ретельно помити і простерилізувати улюбленим способом. Поки вони стерилізуються, огірки і цибулю слід помити, почистити та накришити тоненькими кружечками. В підготовлені банки овочі викладаються шарами. Їх перекладають зеленню, сиплять перець.
- У кожну баночку додаємо по 1 чайній ложці солі, 1,5 чайні ложки цукру, 1 столовій ложці оцту та 1 столовій ложці олії.
- В такому вигляді салат залишається стояти 30 хвилин. Потім їх ставлять у каструлю на рушник, заливають води “по плічка” та стерилізують після кипіння води протягом 15 хвилин.