М’ясо залишається одним з основних продуктів у раціоні людини. Медики та дієтологи закликали відмовитися від одного виду, який має меншу харчову цінність, ніж решта.
Йдеться про найпопулярніше м’ясо – свинину. Причин для виключення цього продукту з раціону безліч. Вчені звернули увагу, що біле м’ясо корисніше і, до того ж менш калорійне.
Свиня вважається однією з найбрудніших тварин у світі. Вона живе у бруді, гною та фекаліях.
У свинині багато жиру та холестерину. Через насичені жири швидко набирають вагу. Ці речовини забивають судини та призводять до таких ускладнень як інфаркт міокарда та гіпертонія. Вживання цього м’яса може викликати низку інших хвороб.
У свинині містяться стрічкові черв’яки, що ховаються в кишківнику. Їхні яйця можуть потрапити у кровотік та порушити роботу всіх органів.
МОЗ України радить обмежити вживання червоного м’яса до 500 г на тиждень. А Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про зв’язок між споживанням червоного м’яса та розвитком колоректального раку, раку простати та підшлункової залози.
Нагадаємо, що червоне м’ясо – це м’язова тканина ссавців, включаючи свинину, телятину, яловичину, ягнятину, баранину, козлятину та конину.
Все більше людей переходять на рослинну дієту (вегетаріанство та веганство), вважаючи, що відмова від м’яса допоможе їм довше залишатися здоровими та прожити більше років.
Найкорисніше м’ясо
Найкориснішим м’ясом вважають кролятину. Воно нежирне, перевершує за якістю курятину. Його білки на 90% засвоюються організмом, тоді як білки яловичини – всього на 60%.
У м’ясі кролика багато вітамінів та мінералів, а також мінімум солей. Це дієтичний продукт, який оптимально підходить для раціону дитини, вагітних та жінок, що годують.
Крольчатину рекомендують їсти людям із захворюваннями органів ШКТ, серцево-судинної системи, а також тим, хто страждає від алергії.