Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери
    • Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини
    • Ізраїль може депортувати десятки тисяч українських біженців до кінця року
    • “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Шеф-кухар порадив ніколи замовляти рибу в ресторані по понеділках, і ось чому

    Шеф-кухар порадив ніколи замовляти рибу в ресторані по понеділках, і ось чому

    Ковальчук СвітланаКовальчук Світлана17 Жовтня 2025, 13:222 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Відомий шеф-кухар Ентоні Бурден у своїй книзі 2000 року порадив відвідувачам ніколи не замовляти рибу по понеділках у ресторані.

    Так, наприкінці 1990-х років більшість нью-йоркських ресторанів закуповували морепродукти на рибному ринку, який був зачинений у вихідні. Шеф-кухарі робили великі замовлення в четвер, щоб закрити п’ятницю і суботу – найбільш завантажені дні тижня.

    Бурден пояснив, що кухні, які працюють на повну потужність, часто постійно відкривають дверцята холодильників, що ускладнює нормальне охолодження. Він виходив з того, що риба, доставлена в четвер, до понеділка може бути несвіжою, тому безпечніше було дочекатися свіжої партії до вівторка або четверга.

    Однак, як пише портал momswholove.com, сьогодні ця порада не настільки актуальна. Багато ресторанів тепер отримують поставки морепродуктів кілька разів на тиждень, а деякі – навіть щодня. Шеф-кухар Джейсон Пфайфер, виконавчий директор з їжі та напоїв у Mattos Hospitality, пояснив, що сучасні кухні використовують систему “PAR” (періодична автоматична заміна), яка допомагає підтримувати постійний запас і свіжість.

    Пфайфер додав, що, хоча деякі постачальники все ще пропускають недільні поставки, більшість поважних ресторанів тепер використовують ретельний контроль температури і правильні методи глазурування для забезпечення безпеки морепродуктів.

    Загалом, сучасні ланцюжки поставок, холодильне обладнання та контроль якості зробили застереження про “понеділкову рибу” застарілим у добре керованих ресторанах. Це ж пізніше зазначав і сам Бурден, який в інтерв’ю 2016 року визнавав, що кухарі стали більш дисциплінованими в міру підвищення стандартів харчування, а клієнти стали краще розуміти, якою має бути якісна риба на вигляд і смак.

    Проте, він попередив відвідувачів бути обережними з мідіями і молюсками з невеликих пабів, де зберігання може бути ненадійним.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    рыба
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38

    Ізраїль може депортувати десятки тисяч українських біженців до кінця року

    16:36

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21

    Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними

    14:18
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.