Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Жах на Київщині: мати живцем спалила власного сина — подробиці справи
    • Телефон сідає за день? Лайфхаки для батареї, які працюють на 100%
    • 7 легких рецептів для швидкого схуднення без голоду
    • Рік Коня принесе удачу саме цим трьом знакам Зодіаку
    • Українці можуть втратити дах над головою: нові плани Європи
    • Мобілізованим доведеться розкошелитися: чим забезпечить держава, а що треба купувати
    • Штраф 3400 гривень прямо на вулиці: кого жорстко покарають за носіння одягу ЗСУ
    • Миколаїв і Одеса як “картка для торгу”: аналітики ISW про плани РФ
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Лікарі пояснили, чому небезпечно розігрівати рис повторно

    Лікарі пояснили, чому небезпечно розігрівати рис повторно

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина01 Вересня 2025, 22:261 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Якщо варений рис залишається стояти при кімнатній температурі занадто довго, бактерія Bacillus cereus в ньому виробляє термостійкі токсини. В результаті ви буквально можете отруїтися рисом при повторному його розігріванні.

    Сирий рис часто містить бактерію Bacillus cereus. Вона утворює спори, які витримують нагрівання і приготування їжі. За словами Дженніфер Дж. Куінлан, доктора філософії, мікробіолога харчових продуктів і професора кафедри нутриціології Університету Дрекселя у Філадельфії, високі температури можуть «розбудити» ці спори. Коли варений рис зберігається при кімнатній температурі, активовані спори можуть прорости і виробляти термостійкі токсини. Тому повторно розігрівати рис небезпечно, якщо він кілька годин перебував у кімнаті, а не в холодильнику.

    Найкраще вживати рис відразу після його приготування або швидко охолодити його до -15,5 градусів за Цельсієм або нижче. У цьому випадку його можна буде з’їсти протягом декількох днів: зазвичай це чотири доби.

    Матеріали новинного характеру не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед прийняттям рішення проконсультуйтеся з фахівцем.

    Джерело: Verywell Health

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    лікарі
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Жах на Київщині: мати живцем спалила власного сина — подробиці справи

    12:24

    Телефон сідає за день? Лайфхаки для батареї, які працюють на 100%

    12:13

    7 легких рецептів для швидкого схуднення без голоду

    12:00

    Рік Коня принесе удачу саме цим трьом знакам Зодіаку

    11:49

    Українці можуть втратити дах над головою: нові плани Європи

    11:36

    Мобілізованим доведеться розкошелитися: чим забезпечить держава, а що треба купувати

    11:30

    Штраф 3400 гривень прямо на вулиці: кого жорстко покарають за носіння одягу ЗСУ

    11:27

    Миколаїв і Одеса як “картка для торгу”: аналітики ISW про плани РФ

    11:24

    She Congress 2025: історії рішучості жінок, що змінюють бізнес, громади й суспільні цінності

    11:20

    У Кремлі заявили, що розмову Путіна і Трампа поки не планують

    11:14
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.