• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • ЗСУ можуть перейти в контратаку і повернути позиції, але за умови наявності авіації
    • У Росії заарештували водія фури, з якої запускали дрони під час операції “Павутина”
    • Фінляндія збудує в Україні 10 тисяч бомбосховищ у межах міжнародної координації
    • Туреччина втрачає туристів: готелі стоять порожні, а ціни зросли в рази
    • Тарифи на електроенергію та газ можуть зрости до 6 і 12 грн відповідно
    • Податкова повідомила, кому випише великий штраф за РРО з 1 серпня
    • Фермера в Індонезії проковтнув пітон: селяни знайшли тіло всередині змії
    • Штрафи до 25 500 грн: за новими правилами ВЛК військовозобов’язані масово потрапляють у боржники
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Названо найшкідливіший зефір, який продають у магазинах: чим він небезпечний

    Названо найшкідливіший зефір, який продають у магазинах: чим він небезпечний

    Романчук МиколаРоманчук Микола24 Травня 2025, 21:543 хвилини на читання Новини зоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Зефір вважається одним із найбезпечніших солодощів, і багато українців вибирають саме його як здорову альтернативу тортикам і цукеркам. Однак далеко не весь зефір можна назвати корисним. Експерти попереджають: деякі види цього продукту можуть бути навіть небезпечними для здоров’я.

    Головна небезпека – в інгредієнтах

    Найбільшу шкоду організму завдає зефір, у складі якого присутні трансжири, штучні барвники, ароматизатори та надлишок цукру. Всі ці компоненти не тільки псують фігуру, але й серйозно шкодять здоров’ю, провокуючи хронічні захворювання, проблеми з печінкою, серцем, судинами та погіршують роботу ендокринної системи.

    Зокрема про небезпеку трансжирів у солодощах постійно говорять експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Вони пов’язують споживання продуктів із трансжирами зі збільшенням ризику серцево-судинних хвороб, ожиріння та діабету другого типу.

    Як розпізнати небезпечний зефір у магазині

    Щоб уберегти себе, слід уважно читати склад солодощів перед покупкою. Ось кілька основних ознак зефіру, який не варто купувати.

    Зефір з яскравими кольорами

    Природний зефір має білий, кремовий або блідо-рожевий відтінок. Яскраві кольори, такі як зелений, фіолетовий чи блакитний, свідчать про наявність штучних барвників, які можуть викликати алергічні реакції та інші негативні наслідки для здоров’я.

    Зефір з довгим терміном зберігання

    Натуральний зефір зазвичай має термін придатності до двох місяців. Якщо на упаковці вказано триваліший термін, це може свідчити про наявність консервантів, таких як цитрат натрію (E331), який може спричиняти підвищення тиску, алергії та інші проблеми зі здоров’ям.

    Зефір з високим вмістом цукру

    У 100 грамах зефіру може міститися до 68 грамів цукру. Такий високий вміст цукру може негативно впливати на мікрофлору кишківника, спричиняти стрибки рівня глюкози в крові та сприяти набору зайвої ваги.

    Зефір з пальмовою олією та маргарином

    Деякі виробники додають до зефіру пальмову олію або маргарин для покращення текстури та подовження терміну зберігання. Ці інгредієнти можуть містити трансжири, які підвищують рівень “поганого” холестерину та збільшують ризик серцево-судинних захворювань.

    Загалом варто пам’ятати: якісний зефір не повинен мати довгий перелік компонентів. Оптимальний варіант – якщо у складі зазначені лише яблучне або фруктове пюре, білок яєць, агар-агар чи пектин, цукор та вода.

    Який зефір варто вибирати?

    Фахівці рекомендують надавати перевагу білому або злегка кремовому зефіру, без кольорових покриттів та ароматизаторів.

    Найкориснішим є продукт, виготовлений на агар-агарі (натуральний замінник желатину з водоростей), а не на желатині. Такий зефір містить багато клітковини і навіть корисний для травлення.

    За словами експертів, якісний зефір повинен бути м’яким, легко стискатися пальцями, але не прилипати до рук, не мати різкого запаху або смаку.

    Якщо зефір яскравого кольору, має дуже насичений запах чи підозріло довгий термін зберігання (понад 3 місяці), краще його не брати.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    здоров'я зефір

    Коментування закрито

    Читайте також

    У США чоловіки масово колють тестостерон: що не так із новим трендом

    Магнітна буря 10 липня: очікується “зелений” рівень активності

    Тиск під контролем: як зрозуміти, що він «стрибає»

    Останні новини
    Сьогодні

    ЗСУ можуть перейти в контратаку і повернути позиції, але за умови наявності авіації

    22:56

    У Росії заарештували водія фури, з якої запускали дрони під час операції “Павутина”

    22:53

    Фінляндія збудує в Україні 10 тисяч бомбосховищ у межах міжнародної координації

    22:50

    Туреччина втрачає туристів: готелі стоять порожні, а ціни зросли в рази

    22:43

    Тарифи на електроенергію та газ можуть зрости до 6 і 12 грн відповідно

    22:39

    Податкова повідомила, кому випише великий штраф за РРО з 1 серпня

    22:35

    Фермера в Індонезії проковтнув пітон: селяни знайшли тіло всередині змії

    21:52

    Штрафи до 25 500 грн: за новими правилами ВЛК військовозобов’язані масово потрапляють у боржники

    21:50

    Центр комунікації спростував фейк про масове вивезення українських підлітків за кордон

    21:48

    У ДТЕК пояснили, що робити, якщо лічильник показує надмірне споживання електроенергії

    21:45
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.