Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського
    • В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять
    • Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними
    • США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу
    • ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду
    • Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик
    • Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі
    • Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Ці суперпродукти спалюють жир та сприяють схудненню: вони є у кожній коморі

    Ці суперпродукти спалюють жир та сприяють схудненню: вони є у кожній коморі

    Романчук МиколаРоманчук Микола04 Травня 2025, 18:303 Mins Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Ферментовані продукти не лише додають смаку до страв, а й можуть стати несподіваними союзниками у боротьбі з зайвою вагою. Все завдяки пробіотикам, які підтримують здорову мікрофлору кишківника та покращують обмін речовин.

    Як ферментовані продукти сприяють схудненню

    Експерт з харчування Лінн Мерфі сказала, що ферментовані соління можуть бути секретною зброєю для пришвидшення зусиль щодо схуднення.

    “Ферментовані соління – це не те саме, що звичайні соління, які ви знайдете на полицях більшості супермаркетів. Справжні ферментовані соління виготовляються за традиційним процесом, який створює корисні пробіотики – корисні бактерії, що підтримують здоров’я кишечника”, – додала вона.

    Люди, які намагаються схуднути, як правило, зосереджуються переважно на великих змінах – повному перегляді раціону або початку інтенсивних режимів фізичних вправ. Хоча це важливо, але такі зміни часто не є стійкими.

    Додавання ферментованих продуктів, таких як мариновані огірки – це ідеальний приклад невеликої звички, яка може допомогти у досягненні більших цілей. Вони доступні за ціною, довго зберігаються у холодильнику та легко вписуються у страви, які вам вже подобаються. Ключ до успіху у схудненні зазвичай полягає не в різких змінах, а в невеликих послідовних коригуваннях щоденних звичок.

    Що впливає на схуднення

    Дослідження показали, що збалансований кишковий мікробіом може суттєво вплинути на зусилля щодо схуднення кількома ключовими способами.

    Покращене травлення

    Ферментовані соління допомагають травній системі працювати ефективніше. Пробіотики, які вони містять, сприяють розщепленню їжі та засвоєнню поживних речовин, що може запобігти здуттю живота та дискомфорту.

    Коли травлення покращується, організм стає ефективнішим у переробці їжі та виведенні відходів. Це означає менше здуття живота та більш плоский живіт, що люди досить швидко помічають після додавання ферментованих продуктів до раціону.

    Регуляція апетиту

    Ці пікантні продукти сприяють схудненню, контролюючи апетит. Корисні бактерії з ферментованих продуктів допомагають регулювати гормони голоду, такі як грелін і лептин, які контролюють відчуття голоду та ситості.

    Багато людей відчувають зменшення тяги до їжі та відчуття ситості від менших порцій після того, як почали включати ферментовані продукти до раціону.

    Зменшення жиру на животі

    Дослідження показують, що пробіотики можуть допомогти зменшити вісцеральний жир, який накопичується навколо органів і сприяє збільшенню талії.

    Як додати ферментовані соління до раціону

    Їжте на перекус, щоб втамувати голод

    Коли відчуваєте тягу до чогось, замість чіпсів чи цукерок, з’їжте солоні огірки. Вони забезпечують хрусткість та смак, не порушуючи раціон.

    Тримайте банку в холодильнику на той випадок, коли вам захочеться щось перекусити. Кислий смак може насправді перезавантажити смакові рецептори та зменшити тягу до солодкого.

    Додайте до страв

    Наріжте ферментовані солоні огірки та додайте їх до салатів, бутербродів або лавашів для додаткового смаку та підвищення рівня пробіотиків.

    Вони додають стільки смаку, що часто можна зменшити кількість заправки чи соусу, зменшуючи калорії.

    Як гарнір

    У багатьох східноєвропейських країнах ферментовані соління подаються як гарнір до основних страв, особливо до страв з високим вмістом білка.

    Не всі соління однакові, коли йдеться про користь для схуднення. Вам потрібні традиційно ферментовані соління, а не ті, що розсолені в оцті, які знаходяться на полицях супермаркетів. Шукайте банки з написом “натуральне ферментоване” або “містить живі культури”.

    Справжні ферментовані соління зазвичай зберігаються в охолодженому відділі та можуть мати каламутний розсіл. Їхній кислий смак походить від природного процесу ферментації.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    здоров'я продукты схуднення
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21

    Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними

    14:18

    США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу

    14:15

    ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду

    14:12

    Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик

    14:11

    Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі

    14:09

    Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського

    14:05

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.