Булочки від Гордона Рамзі мають повітряну текстуру та ніжну, ненав’язливу солодкість. Це робить їх ідеальними для сніданку або затишного післяобіднього чаю.
Як пише Еxpress, це квінтесенція британської класичної випічки однаково смачна з родзинками чи без них, або із сушеною журавлиною. Для приготування знадобляться:
- борошно – 250 г;
- розпушувач – 1,5 ч.л.
- сіль – дрібка;
- вершкове масло – 45 г;
- цукрова пудра – 1 ст. л.;
- родзинки – 50 г;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 100 мл;
Розігрійте духовку до 180°C і застеліть деко пергаментом. У велику миску просійте разом борошно, розпушувач і сіль. Наріжте вершкове масло невеликими шматочками і втирайте його в борошно, щоб утворилась повітряна крихта. Вмішайте цукрову пудру, а потім додайте родзинки.
В окремій мисці збийте яйце і молоко. Влийте приблизно три чверті цієї суміші в борошно і перемішайте. За потреби додайте більше яєчно-молочної суміші, поки не отримаєте м’яке нелипке тісто.
Переверніть тісто на злегка присипану борошном поверхню. За допомогою качалки або руками акуратно сформуйте пласт товщиною від 2 до 2,5 см. Виріжте кола діаметром 6 см і розкладіть ці булочки на підготовлене деко.
Зверху змастити невеликою кількістю молока і посипте цукром. Випікайте від 20 до 25 хвилин або поки вони не стануть золотисто-коричневими і добре піднімуться. Щоб перевірити готовність, злегка стисніть один; він повинен бути пружним. Перекладіть булочки на решітку, щоб трохи охололи.
Подавайте теплим – найкраще протягом години після випікання.