Куряче філе ідеально поєднується з овочами та швидко готується в духовці. Така страва ідеально підійде для вечері в літню спеку. Фокус розповість, як її приготувати.
Куряче філе з овочами та сиром
Інгредієнти:
- куряче філе — 3 штуки;
- солодкий перець — 1 штука;
- два помідори;
- борошно — 1 ч. л.;
- молоко — 120 мл;
- томатна паста — 1 ст. л.;
- вершкове масло — 1 ст. л.
- одна цибулина;
- часник — 2 зубчики
- сир — 40 г
- рослинна олія, сіль, перець, орегано, базилік.
Цибулю дрібно наріжте і разом із подрібненим часником обсмажте на олії близько 3 хвилин, додайте дрібно нарізаний перець і смажте ще приблизно 5 хвилин до м’якості перцю. Перекладіть у форму для запікання.
Куряче філе наріжте на невеликі шматочки й обсмажте в тій самій пательні до готовності, близько 10 хвилин. Наприкінці додайте томатну пасту і перемішайте. Перекладіть у форму для випікання на цибулю з перцем.
У тій же сковорідці розтопіть вершкове масло, додайте борошно і молоко та готуйте до загустіння (не більше хвилини). Рівномірно полийте соусом курку.
Помідори наріжте шматочками і викладіть зверху. Посоліть, поперчіть, посипте орегано і базиліком. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Посипте тертим сиром і поверніть у духовку ще хвилин на п’ять.