Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші
    • Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині
    • У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Названо рибу, від якої треба відмовитися людям похилого віку, і ось чому

    Названо рибу, від якої треба відмовитися людям похилого віку, і ось чому

    Романчук МиколаРоманчук Микола07 Жовтня 2024, 17:463 Mins Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Яка найкорисніша риба для літніх людей, як її правильно вживати: пояснення лікарів.

    Розповідаємо, яку рибу не можна їсти людям похилого віку, чим замінити продукт, у якому вигляді рибу вживати найкраще.

    Від якої риби літнім людям краще відмовитися: чим замінити продукт

    Лікарі рекомендують літнім людям уважно стежити за своїм харчуванням. Оскільки після 50 років організм гірше засвоює їжу, зокрема ту, яка містить багато жирів. Тому медики радять їсти менше важкої жирної їжі. Зокрема, людям похилого віку варто утриматися від жирних видів риб – скумбрії та лосося, адже вони можуть стати причиною розвитку атеросклерозу.

    Натомість, усім, кому за 60, краще вживати білу рибу, яка також вкрай корисна для здоров’я, але містить значно менше жирів. Найкориснішими видами риби для літніх людей лікарі вважається оселедець і короп.

    Оселедець багатий на селен – це природна антиоксидантна сполука, яка захищає клітини організму від окиснення. Рекомендована денна норма риби – 50 грамів. Короп рекомендований лікарями для щоденного вживання, адже ця риба є потужним джерелом якісного білка. Короп сприяє налагодженню процесів травлення, покращенню функціонування спинного та головного мозку. Також допомагає відновленню нормального стану слизових оболонок та запобігає передчасному старінню шкіри.

    У чому ще користь риби для здоров’я

    Риба містить купу вітамінів, мінералів та кілька видів поліненасичених жирних кислот, тому вважається безцінним продуктом для здоров’я людини. За рахунок вмісту білка, всі види риб допомагають зміцненню кісток, зубів, нігтів та волосся.

    Біла й червона риба містить вітаміни групи В, які підтримують належну роботу мозку й нервової системи, захищаючи від старечих захворювань – деменції та хвороби Альцгеймера. За рахунок вмісту вітаміну А продукт впливає на покращення зору, зміцнення імунітету й серцево-судинної системи.

    Також риба – це потужне джерело поліненасичених жирних кислот омега-3, які сприяють здоров’ю серця, легень, кровоносних судин, імунної та ендокринної систем. За рахунок вмісту кальцію та вітаміну D всі види риби захищають від крихкості кісткової тканини, утрати м’язів та вірусних захворювань. У рибі містяться йод і залізо, які необхідні для роботи серцево-судинної системи та вироблення гормонів щитовидної залози.

    У якому вигляді вживати рибу найкраще: як правильно готувати

    1. Їсти рибу краще з найменшим умістом солі, оскільки сіль негативно впливає на внутрішні органи – нирки, серце й судини.
    2. Якщо ви засолюєте рибу, не варто шкодувати солі, потім її можна вимочити. Після засолювання всі корисні речовини зберігаються.
    3. Найкориснішою буде риба на пару чи запечена з овочами. Людям літнього віку найкраще вживати білу рибу – хек, короп, минтай, оселедець. Дітям варто давати нежирні види риби – хек чи минтай.
    4. Найгірша риба – це копчена, вона може нашкодити здоров’ю і в процесі обробки втрачає майже всі свої корисні властивості.
    5. Щоб уникнути ботулізму, перед покупкою варто переконатися у свіжості риби. Свіжа риба зберігається у холодильнику не більше 14 днів, заморожена має відповідати терміну придатності згідно сертифікату якості.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    здоров'я літні люди поради рыба
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші

    17:26

    Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині

    17:23

    У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю

    17:20

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.