Сертифікована дієтологиня та експертка з довголіття з Японії Мічіко Томіока розповіла про переваги для здоров’я морських водоростей і чому японські довгожителі рекомендують їх їсти щодня, пише cnbc.com.
“Морські водорості – один із найбільш ностальгічних продуктів для мене. Відтоді, як я була маленькою, я їла їх щодня. Моя покійна мама була їхньою великою прихильницею. Крім того, що вони були смачним і універсальним інгредієнтом у багатьох стравах, вона говорила, що морські водорості допомагали їй зберігати волосся здоровим і міцним. У мого дідуся завжди були під рукою жувальні цукерки комбу, і він давав мені їх як частування”, – зазначила вона.
За її словами, найактивніші та найміцніші старійшини в її житті радять щодня з’їдати тарілку супу місо з водоростями вакаме. А особисто у неї завжди в коморі буде щонайменше шість найпріоритетніших водоростей: комбу, вакаме, норі, хідзікі, кантен і аонорі.
Дієтолог зізналася, що водорості – це їжа, яку вона із задоволенням їстиме все своє життя, і ось чому:
Це безпроблемний інгредієнт. Водорості зручно і легко додавати до багатьох повсякденних страв. Більшість із них довго зберігаються, часто не потребують або потребують невеликої підготовки.
Вони багаті на поживні речовини. Водорості містять усі 9 амінокислот і жирні кислоти омега-3, багато як розчинної, так і нерозчинної клітковини, що може допомогти травленню, контролю ваги та загальному здоров’ю кишківника. Також у морських водоростях є залізо, йод, калій, кальцій, магній і поліфеноли – природні сполуки в рослинах, які можуть допомогти боротися із запаленнями і хворобами, а також контролювати рівень цукру в крові.
Вони екологічно безпечні. Для їх вирощування не потрібна або майже не потрібна земля, паливо або пестициди, вони природним чином зустрічаються в океанах і можуть допомогти скоротити викиди вуглецю.
“Вживання водоростей змушує мене почуватися здоровішим і переносить мене в океанський рай. Ось чому я люблю їсти їх щодня”, – додала Томіока.