Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Хлопці з нерухомості хочуть укласти угоду і забратися: Ходжес про ризики переговорів з РФ
    • Зеленський зробив заяви про компроміси, заради припинення вогню
    • Українцям заплатять кешбек одразу за два місяці: в Дії зробили заяву
    • Відстрочку через навчання можуть скасувати: які зміни готують для студентів-чоловіків
    • Неочікуваний лайфгак для водіїв: як мийний засіб для посуду врятує ваше авто
    • Як захиститись від шахрайських схем під час війни: чому банки просять вчасно оновлювати особисті дані
    • Штормовий вітер і сніг перед Новим роком – синоптикиня попередила про небезпечну неділю 
    • Здорова їжа після 50 років: як харчування допомагає красиво старіти
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Без цукру, але солодкий: швейцарські вчені створили новий вид шоколаду

    Без цукру, але солодкий: швейцарські вчені створили новий вид шоколаду

    Ольга СтепановаОльга Степанова24 Травня 2024, 18:232 Mins Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Швейцарські вчені винайшли абсолютно новий вид шоколаду, який зроблений з так званого “како-желе”, пише New Atlas.

    У цій новій суміші вчені використовували більше плодів какао, що зробило шоколад кориснішим та екологічно безпечнішим.

    Як відомо, шоколад виготовляється з какао-бобів, які змішуються з невеликою кількістю м’якоті плоду. Після какао-масу змішують із цукром, сухим молоком та іншими інгредієнтами. Кількість цукру залежить від того, наскільки темний шоколад.

    Присутність цукру в шоколаді означає, що готовий продукт не можна назвати надто корисним.

    Новий же рецепт шоколаду від дослідників з ETH Zurich може стати вирішенням наявної проблеми. Вся суть полягає у використанні більшої кількості вмісту стручків какао. Науковці вирішили використати, а не викидати м’якоть плоду та внутрішню оболонку лушпиння, яка називається ендокарпій. Усе це змішали, щоб отримати вищезгадане “какао-желе”, яке вийшло настільки солодким, що може повністю замінити цукор у більшості рецептів шоколаду.

    Щоправда, дослідникам довелося витратити деякий час на пошук правильної комбінації інгредієнтів. Велика кількість какао-желе зробила шоколад грудкуватим, але менша кількість означала, що шоколад буде недостатньо солодким.

    Команда зупинила свій вибір на рецепті, який містить до 20% какао-желе, що було таким самим солодким, як наявний темний шоколад, згідно зі сліпими дегустаційними тестами.

    В отриманому шоколаді також містилося на 20% більше клітковини, а також на 30% менше насичених жирів, ніж у середньому європейському темному шоколаді.

    Щоправда, перш ніж новий шоколад з’явиться на полицях у магазинах, знадобиться модернізувати інфраструктуру виробництва. Наприклад, фермерам, які вирощують какао, знадобиться обладнання для сушіння матеріалів для виготовлення желе. Виробники ж шоколаду повинні будуть мати можливість включити какао-желе у свої робочі процеси.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    вчені цукор шоколад
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Хлопці з нерухомості хочуть укласти угоду і забратися: Ходжес про ризики переговорів з РФ

    19:06

    Зеленський зробив заяви про компроміси, заради припинення вогню

    18:56

    Українцям заплатять кешбек одразу за два місяці: в Дії зробили заяву

    18:47

    Відстрочку через навчання можуть скасувати: які зміни готують для студентів-чоловіків

    18:36

    Неочікуваний лайфгак для водіїв: як мийний засіб для посуду врятує ваше авто

    18:27

    Як захиститись від шахрайських схем під час війни: чому банки просять вчасно оновлювати особисті дані

    18:15

    Штормовий вітер і сніг перед Новим роком – синоптикиня попередила про небезпечну неділю 

    18:06

    Здорова їжа після 50 років: як харчування допомагає красиво старіти

    17:54

    Після втрати Сіверська знімають комбригів 54-ї та 10-ї бригад – з’явилися деталі скандалу

    17:45

    Ніхто не залишиться у тіні: ТЦК готують нововведення у військовому обліку

    17:34
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.