Є різні погляди на те, що таке перекус і чи потрібно його взагалі враховувати у раціоні. Дієтологиня-ендокринологиня відкриває таємниці цього приймання їжі та пояснює, чому не варто демонізувати перекуси.
Для багатьох із нас перекус – це лише швидка закуска, яку ми вживаємо між основними прийомами їжі. Проте, Катерина Толстікова лікарка, дієтологиня-ендокринологиня стверджує, що перекус це не “швидко поїсти і забути”, але це є повноцінним прийомом їжі, який має важливе значення для нашого здоров’я та енергії.
Перекус – це більше, ніж ви можете подумати. Зазвичай його сприймають як швидкий перекус горіхами або фруктами, але він є повноцінним прийом їжі, який має включати в себе всі три макронутрієнти: білки, жири і вуглеводи.
Тому дієтологиня радить робити три повноцінні великі приймання їжі і одне менше. І ви можете назвати його “перекусом”. Або рівномірно розподіліть на чотири приймання їжі, які не будуть називатися перекусами. Тому їх взагалі-то не існує.
Перекуси не слід демонізувати, адже вони можуть бути важливою частиною нашого раціону. Варто обирати здорові, ситні і збалансовані страви, які допоможуть забезпечити нас необхідними поживними речовинами та енергією протягом дня.