Зверніть увагу на такі поєднання і постарайтеся уникати їх у своєму раціоні, щоб зберегти здоров’я і гарне самопочуття.
Усім відомо, що правильне харчування – це запорука міцного здоров’я і довголіття. Іноді буває так, що звичайнісінькі продукти можуть стати причиною проблем. А все тому, що їх не можна вживати разом. Медики назвали п’ять таких небезпечних поєднань продуктів, які можуть вкрай негативно позначитися на загальному здоров’ї.
Які 5 небезпечних поєднань продуктів: пояснення лікарів
- Молоко й цитрусові. Молочні продукти та кислі фрукти – апельсини, грейпфрути й лимони, можуть стати причиною проблем зі шлунком та кишківником. Це відбувається через те, що кислота руйнує молочний білок, спричиняючи дискомфорт і метеоризм у кишечнику.
- М’ясо та картопля. Так, це здається дещо дивним, адже таке поєднання вкрай популярне, але воно може бути важким для травної системи. Білки м’яса та повільні вуглеводи картоплі вимагають різних умов для перетравлення. Якщо ці продукти їсти разом, може бути важкість у шлунку та біль у животі.
- Риба й молочні продукти. Ці продукти корисні, якщо їх вживати окремо, разом вони можуть стати небезпечними для здоров’я. Риба, багата на білки й кислоти, у поєднанні з молоком стає причиною порушення обміну речовин і може викликати алергічну реакцію.
- Фрукти та м’ясо. Фрукти, особливо солодкі, перетравлюються досить швидко, тоді як м’ясо потребує набагато більше часу. Коли ці продукти опиняються в шлунку одночасно, вони просто гниють, що спричиняє неприємні відчуття та проблеми з кишківником.
- Солодощі й кава. Кофеїн у поєднанні з великою кількістю солодощів може призвести до стрибків рівня цукру в крові, що вкрай небезпечно для діабетиків. До того ж, таке поєднання здатне викликати тривожність, також негативно позначається на серцево-судинній та нервовій системі.