Щоб прожити здорове та тривале життя, вам слід додати до раціону не лише чорницю, банани та мандарини, але й авокадо. Цей корисний фрукт може знижувати рівень холестерину та підходить для щоденного вживання як самостійно, так й у складі багатьох рецептах, завдяки своєму легкому смаку.
Крім того, згідно із дослідженнями, авокадо може вплинути на рівень холестерину в організмі. Про що говорить наука та чому вам слід переглянути місце цього фрукта у своєму меню, розповіли в Eat This, Not That.
У дослідженні, опублікованому в Journal of the American Heart Association, 500 учасників протягом 6 місяців щоденно споживали великий авокадо, а ще 500 — обмежували споживання до двох авокадо на місяць. По завершенню експерименту виявилося, що регулярне вживання авокадо покращувало загальну якість дієти та сприяло зниженню рівня холестерину.
Науковці зазначають, що це дослідження є якісним, оскільки було рандомізовано, контрольовано й охоплювало велику кількість учасників із подібними початковими дієтами. Проте суттєвим недоліком стало те, що під час спостереження не враховувалось використання ліків і добавок, а базові дані збирали через 24-годинне опитування про харчування, що може не повністю відображати звичний раціон людини.
Таким чином, такий підхід не враховує випадкові харчові звички. Наприклад, коли людина іноді вживає висококалорійну їжу, як молочний коктейль або піца, що може впливати на загальну точність даних про споживання їжі.
Попри це доведено, що авокадо сприяє зниженню рівня холестерину, допомагаючи організму розщеплювати тригліцериди та зменшуючи вироблення шкідливих ліпопротеїнів. Це значить, що у крові стає менше ЛПНЩ, що позитивно впливає на здоров’я серця.
Таким чином, щоб знизити рівень холестерину, важливо не лише виключати шкідливі продукти, як-от червоне м’ясо та десерти, але й додавати до раціону корисну їжу, як авокадо. Такі корисні зміни допоможуть запобігти хворобам у довгостроковій перспективі.