Дожити до 120 років: учені запропонували простий спосіб збільшити тривалість життя

Дослідження вчених дедалі частіше вказують на чіткий взаємозв’язок між вибором способу життя, як-от дієтою, та генетикою, що визначає тривалість нашого життя. І серед безлічі цих дієтичних планів є один, який привертає увагу науки своїм потенціалом збільшити тривалість життя — це “дієта, що імітує голодування”, про яку нещодавно розповіли науковці. Вони вважають, що цей метод може стати ключовим компонентом у досягненні тривалості життя не менше 120 років, пише GB News.

Суть цієї дієти полягає не в тому, щоб переглянути те, що ми їмо, а в тому, коли ми це робимо. Вальтер Лонго, професор геронтології та директор Інституту довголіття при Університеті Південної Каліфорнії, виступає за збалансований підхід: 12 годин голодування, потім 12 годин, протягом яких дозволяється вживати їжу, і пропонує проводити голодування протягом п’яти днів поспіль тричі на рік. Цей режим покликаний забезпечити переваги посту без необхідності різко скорочувати щоденне споживання їжі або значно змінювати свій раціон у довгостроковій перспективі.

Переривчасте голодування, частиною якого є ця стратегія, може набувати різних форм. Деякі люди вважають за краще постити 16 годин на день і їсти протягом восьми годин, інші вибирають метод “2 по 500”, обмежуючи споживання калорій до 500 калорій два дні на тиждень. Усі ці методи, якими б різними вони не здавалися, об’єднує спільна мета: збільшити тривалість життя за рахунок впливу на процес старіння клітин і зниження ризику захворювань через наш метаболізм.

Підтримка потенційної користі переривчастого голодування для здоров’я зростає: дослідження показують, що воно може допомогти впоратися з вагою, поліпшити метаболізм і знизити ризик хронічних захворювань, таких як діабет 2 типу і високий кров’яний тиск. Попри необхідність проведення подальших наукових робіт для повного розуміння його ефектів, ідея про те, що коригування режиму харчування може мати такий глибокий вплив на наше здоров’я і довголіття, є привабливою і багатообіцяючою. Але, як завжди, перш ніж вносити значні зміни у свій раціон, слід проконсультуватися з медичними працівниками, щоб переконатися в тому, що це безпечний і правильний вибір особисто для вас.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

2 хв. ago

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

6 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

29 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

42 хв. ago

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

48 хв. ago

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

1 годину ago