Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу
    • ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду
    • Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик
    • Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі
    • Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського
    • Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося
    • Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років
    • Ухилянтів чекає новий вал “репресій”: хочуть максимально ускладнити життя
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Ідеальна квашена капуста: рецепт з пропорціями для смаку і хрусткості

    Ідеальна квашена капуста: рецепт з пропорціями для смаку і хрусткості

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина25 Жовтня 2025, 16:382 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Квашена капуста – це не просто гарнір, це натуральне джерело вітамінів і пробіотиків, що ідеально підходить для зміцнення імунітету і поліпшення травлення в холодну пору року.

    При правильному приготуванні вона вийде хрумкою, ароматною і повністю збереглася на зиму.

    Інгредієнти (на 1 кг капусти):

    Білокачанна капуста: 1 кг

    Морква: 1 середній качан

    Велика сіль: 20 г (приблизно 2% ваги капусти)

    Інструкція:

    Видаліть верхнє листя з капусти, потім дрібно нашаткуйте листя, що залишилося. Очистіть і натріть моркву на тертці.

    Змішайте капусту та моркву у великій мисці, посипте 20 г солі та ретельно вимісіть вручну. Продовжуйте, доки суміш не пустить помітний сік.

    Квашена капуста, кадр з відео
    Квашена капуста, кадр з відео

    Перекладіть капустяну суміш у чисту банку або керамічну ємність. Щільно притисніть її, щоб вона щільно прилягала і була занурена у рідину.

    Покладіть зверху кілька капустяних листків і притисніть невеликим чистим предметом, щоб залишалося під водою.

    Залишіть ємність за кімнатної температури на 2–3 дні. Щодня акуратно проколюйте суміш шпажкою, щоб виходив газ.

    Щодня пробуйте квашену капусту – як тільки вона придбає приємний кислуватий присмак, переставте її в холодильник.

    Порада:

    Переконайтеся, що капуста повністю покрита соком, щоб запобігти псуванню.

    Співвідношення солі 2% є обов’язковим: занадто мало солі сповільнює бродіння, занадто багато — робить капусту надто солоною.

    Після зберігання в холодильнику квашена капуста може зберігатися кілька тижнів, зберігаючи хрускіт та смак.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    квашена капуста
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу

    14:15

    ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду

    14:12

    Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик

    14:11

    Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі

    14:09

    Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського

    14:05

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27

    Ухилянтів чекає новий вал “репресій”: хочуть максимально ускладнити життя

    13:23

    Принц Гаррі пожартував про Трампа та дорікнув американцям на телебаченні США

    13:16

    Банки посилили правила фінмоніторингу: які перекази масово перевіряють

    13:13
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.