• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Сумку Джейн Біркін продали на аукціоні за 8,2 мільйона доларів
    • Суд у Франції виправдав журналістку, яка звинуватила Бріжит Макрон у приховуванні статі
    • Ілон Маск представив Grok 4 і назвав його розумнішим за студентів
    • Податкова закрила доступ до реєстрів про борги та ПДВ без належної процедури
    • У Китаї перетворили бджолу на дрона з мозковим контролером
    • Велика Британія та Франція домовилися координувати ядерне стримування
    • Депутати хочуть підвищити пенсійний вік українцям: що відомо
    • В Україні різко подешевшала лохина — ціни впали на чверть за тиждень
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Рошену таке й не снилося: рецепт того самого легендарного Київського торта

    Рошену таке й не снилося: рецепт того самого легендарного Київського торта

    Романчук МиколаРоманчук Микола18 Травня 2025, 14:122 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Київський торт – справжня легенда вітчизняної кулінарії та гордість столиці України .

    Секрет незмінної популярності Київського торта ховався у його розкішному смаку та рецептурі, де поєднувалися дорогоцінні за радянських часів інгредієнти – олія, яйця, горіхи.

    "Київський торт", скріншот: Youtube
    “Київський торт”, скріншот: Youtube

    Саме тому цей десерт вважався справжньою розкішшю та символом достатку. Згідно з ГОСТом, на кожен кілограм торта має припадати 600 г вершкового крему і 400 г хрумкого білково-горіхового тіста.

    Приготування домашнього Київського торта за класичним рецептом – процес досить клопіткий, проте результат того безумовно вартий. Цей ніжний вершково-горіховий деліктес складається з двох частин: хрустких білкових коржів і дуже ніжного масляного крему.

    Спочатку розберемося з інгредієнтами – на коржі нам знадобляться 350 г цукру, 8 яєчних білків, 70 г пшеничного борошна, 220 г горіхів (фундук, арахіс, мигдаль), 20 г ванільного цукру; на крем – 350 г вершкового масла, 200 г цукру, 8 яєчних жовтків, 250 г молока, 10 г ванільного цукру, 12 г какао і, за бажанням, столова ложка коньяку.

    "Київський торт", скріншот: Youtube
    “Київський торт”, скріншот: Youtube

    Якщо ви хочете приготувати “той самий” Київський торт, то білки потрібно заквасити – залишити на 12-20 годин при кімнатній температурі.

    Беремо дві круглі форми для випікання, на дно кладемо пергамент та змащуємо його олією. Починаємо займатися тестом – подрібнюємо горіхи, змішуємо їх із цукром, ванільним цукром та борошном. Паралельно збуваємо білки – до твердих піків, на середній, а потім на великій швидкості міксера. До білків додаємо приготовлену раніше горіхову суміш. Змішуємо до однорідності.

    Поки маса не осіла, перекладаємо тісто у форми для випічки, запікаючи їх при температурі 150 градусів у духовці протягом півтори години. Готові коржики мають бути сухими.

    Поки займемося кремом – змішуємо жовтки, цукор, ванільний цукор, перемішуємо до однорідності, вливаємо молоко та ставимо масу на середній вогонь. Нам потрібно добитися загусання (для цього знадобиться близько 10 хвилин, але масі не можна дати закипіти. Якщо ви побачите перші бульбашки, вимикайте вогонь).

    Київський торт, кадр з відео
    Київський торт, кадр з відео

    Готову суміш потрібно остудити до кімнатної температури, змішати з вершковим маслом та на цьому етапі, за бажанням, додати коньяк.

    Розділяємо крем – нам потрібно 6 столових ложок, щоб змішати їх із какао-порошком. Цю частину крему використовуємо для змащування коржів.

    Залишається тільки зібрати торт – беремо перший корж, змащуємо кремом, далі другий корж, змащуємо ще раз кремом. А темним кремом прикрашаємо верхівку та боки торта.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    київський торт рецепт

    Коментування закрито

    Читайте також

    Хрусткі огірки з гірчицею: рецепт пікантної заготовки на зиму

    Як вибрати правильний оцет для консервування: прості поради

    Домашні огірки на зиму: три перевірені рецепти маринування

    Останні новини
    Сьогодні

    Сумку Джейн Біркін продали на аукціоні за 8,2 мільйона доларів

    21:43

    Суд у Франції виправдав журналістку, яка звинуватила Бріжит Макрон у приховуванні статі

    21:40

    Ілон Маск представив Grok 4 і назвав його розумнішим за студентів

    21:31

    Податкова закрила доступ до реєстрів про борги та ПДВ без належної процедури

    20:51

    У Китаї перетворили бджолу на дрона з мозковим контролером

    20:48

    Велика Британія та Франція домовилися координувати ядерне стримування

    20:44

    Депутати хочуть підвищити пенсійний вік українцям: що відомо

    20:26

    В Україні різко подешевшала лохина — ціни впали на чверть за тиждень

    20:19

    Чиновника КМДА підозрюють у махінаціях із закупівлями на понад 20 мільйонів гривень

    20:17

    Україна створить два фонди на $1 трлн для післявоєнної відбудови

    20:15
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.