• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • У США звільнили ключових прокурорів, які вели справи про штурм Капітолію
    • В Україні підвищать пенсії після дня народження: які суми доплат передбачені
    • На пляжах Одеси аншлаг: попри обстріли, туристів стало більше
    • “Нефункціональна, популістична”: нардепка Безугла розкритикувала Конституцію України
    • Росія стягує стратегічну авіацію до кордонів України: зафіксовано 10 літаків
    • В Україні з обігу зникнуть популярні банкноти: що зміниться для українців
    • В Україні зростає кількість справ за ухилення від мобілізації
    • Топ-5 простих способів швидко прочистити будь-який злив у домі
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Романчук МиколаРоманчук Микола17 Квітня 2025, 23:542 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Виявляється, що хліб також можна мити, однак не будь-який, а лише черствий. Таким чином йому можна повернути м’якість та свіжість за декілька хвилин, він буде мати хрумку скоринку і пахнутиме, неначе щойно з печі.

    Просто візьміть черствий хліб, батон чи багет і обдайте його гарячою водою. А потім відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин. Після такої процедури хліб буде ароматним, м’яким і матиме хрумку скоринку.

    Які ще є способи зробити черствий хліб м’яким

    • Спосіб №1. Викладіть шматочки черствого хліба на тарілку, так щоб вийшов один шар, і накрийте пластмасовою кришкою для розігрівання їжі, а потім поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. У вас вийде м’якенький хлібчик, і не треба буде бігти в магазин за свіжим.
    • Спосіб №2. Закип’ятіть у каструлі воду і поставте зверху сито, щоб вийшла парова баня. Покладіть у сито нарізаний хліб і потримайте над киплячою водою 4-5 хвилин. Шматочки можна перевертати, щоб вони рівномірно розм’якшилися.
    • Спосіб №3. Якщо у вас в холодильнику є селера, то з її допомогою також можна реанімувати черствий хліб. Для цього треба взяти щільний поліетиленовий пакет, покласти туди хліб і кілька шматочків селери. Відправте пакет із хлібом до холодильника на декілька годин, можна залишити на ніч. Селера за цей час віддасть свою вологу хлібові, тому він знову стане м’яким.
    кулінарний трюк французи хліб

    Читайте також

    Готується швидко, з’їдається ще швидше: топ-7 сніданків для дітей у спеку

    Салат із молодої картоплі став хітом літа серед українців

    Як приготувати малосольні огірки на мінеральній воді за 2 дні

    HRWS
    Останні новини
    28 Червня

    У США звільнили ключових прокурорів, які вели справи про штурм Капітолію

    20:36

    В Україні підвищать пенсії після дня народження: які суми доплат передбачені

    20:01

    На пляжах Одеси аншлаг: попри обстріли, туристів стало більше

    19:57

    “Нефункціональна, популістична”: нардепка Безугла розкритикувала Конституцію України

    19:50

    Росія стягує стратегічну авіацію до кордонів України: зафіксовано 10 літаків

    19:45

    В Україні з обігу зникнуть популярні банкноти: що зміниться для українців

    19:42

    В Україні зростає кількість справ за ухилення від мобілізації

    19:38

    Топ-5 простих способів швидко прочистити будь-який злив у домі

    18:44

    Які рослини найчастіше приваблюють шкідників і комах у саду: перелік культур та поради

    18:39

    Електромобіль Tesla самостійно проїхав від заводу до нового власника без водія

    14:00
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.