Новий тренд цієї осені почав поширюватися серед тих, хто божеволіє від “смачної їжі”. Цей підвищений інтерес на солодко-гострі страви вже набирає обертів у колах гурманів, пише видання The Daily Mail.
Журналісти пишуть, що популярність солодкого та гострого [англійською “swicy” — це поєднання sweet (солодкий) та spicy (гострий) — ред.] має доволі очевидне пояснення. Саме поєднання такої комбінації смаків і приваблює гурманів.
Це працює так: гострі продукти, зокрема перець чилі, містить сполуку під назвою капсаїцин. Вона зв’язується з нашими смаковими рецепторами, викликаючи відчуття печіння під час прийому гострої їжі. А в дуже смачних стравах саме цукор найкраще зменшує відчуття надмірної гостроти, залишаючи солодкий приємний посмак.
ЗМІ зазначає, що серед найпопулярніших страв із такою комбінацією є гострий мед, виготовлений шляхом змішування звичайного меду з перцем чилі. За останній рік кількість пошукових запитів “гострий мед” зросла на 273 відсотки.
Директорка із розробки продукту в M&S Food Кетрін Тернер наполягає, що смак цього продукту не є просто чиєюсь примхою.
“На мій погляд, він [гострий мед] набуває такої ж популярності, як і солона карамель”, — додає вона.
Медіа констатує, що наразі тренд на “гострий мед” все активніше стає популярним в соціальних мережах. Зокрема, в TikTok відео з хештегом #hothoney вже зібрали понад 1 млн переглядів, а шеф-кухарі вже демонструють власні рецепти з використанням таких солодко-гострих продуктів — від соусів до пасти до гострого персикового варення та хрустких закусок із нуту.