Приготування їжі для сім’ї може бути важкою роботою та займати багато часу. Тому дуже важливо мати у своєму арсеналі швидкі та поживні страви.
Шеф-кухар Джеймі Олівер створив рецепт простої пасти з сосисками. Як пише Еxpress, це базова страва, до якої можна додавати улюблені інгредієнти – гриби, прошутто чи бекон.
Щоб приготувати обід чи вечерю на чотирьох осіб, потрібно взяти такі інгредієнти:
- часник – 3 зубчики;
- чеддер – 50 г;
- черствий хліб чи паніровка – 50 г;
- сушений орегано – 2 ч.л.;
- оливкова олія;
- сирі сосиски – 4 шт.;
- пластівці чилі – дрібка;
- банка томатів на 400 г – 3 шт.;
- ригатоні, пенне чи інша паста – 400 г.
Розігрійте духовку до 200ºC. Очистіть і дрібно наріжте часник, натріть чеддер, а хліб подрібніть у кухонному комбайні. Останній крок пропустіть, якщо взяли вже готову паніровку.
Покладіть сухарі в миску з одним із нарізаних зубчиків часнику, щіпкою орегано, тертим сиром, а також дрібкою морської солі та чорного перцю. Збризніть невеликою кількістю олії та перемішайте все разом.
Очистіть сосиски від шкірки. Розріжте кожну на чотири рівні частини, скатайте з м’яса кульки та покладіть у форму для духовки. Збризніть невеликою кількістю олії та обкачайте їх у паніровці. Випікайте в духовці приблизно 10 хвилин або до золотистого кольору та готовності.
Розігрійте трохи олії в сковороді на середньому вогні. Всипте туди решту нарізаного часнику та орегано, а також пластівці чилі. Перемішайте та додайте помідори.
Додайте дрібку солі та перцю, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, періодично помішуючи.
Зваріть пасту відповідно до інструкцій на упаковці. Злийте на друшляк і перекиньте у велику форму для запікання.
Додати кульки сосисок, полийте соусом і добре перемішати. Посипте сумішшю сирної крихти та запікайте 15 хвилин або до золотистого кольору зверху.