Настала осінь, а тому більшість із нас шукає рецепти затишної вечері, щоб зігрітися після довгого дня, і немає нічого кращого у цьому за каррі з куркою.
Рецепт курки Джеймі Олівера можна приготувати майже без зусиль, оскільки для цього потрібні прості інгредієнти, які готуються в одній сковороді.
“Вершкова, пряна, насичена — масляна курка — це найкраща страва для комфорту. І це так легко зібрати”, – поділився кухар.
Це зігріваюча вечеря, яка ідеально підходить для тих, хто хоче з’їсти щось ситне, що гарантовано наситить їх після довгого дня. Для приготування знадобляться:
- курятина без шкірки – 300 г;
- помідори черрі – 350 г;
- часник – 4 зубчики;
- чилі – 2-3 шт.;
- імбир;
- масло кеш’ю – 2 ст.л.;
- натуральний йогурт – 4 ст.л.;
- сіль та перець;
- суміш спецій гарам масала – 1 ст.л.
Наріжте чилі скибочками, видаліть з них насіння, а потім покладіть у велику сковороду на сильний вогонь. Також додайте в сковороду помідори і готуйте, поки вони не стануть рум’яними. Після цього зніміть їх і покладіть на дошку.
Тим часом приготуйте маринад, очистивши часник та імбир, а потім натріть їх у миску. Додайте більшу частину гарам масали та одну столову ложку йогурту, приправте сіллю та перцем.
Наріжте курку на шматки по сантиметру, зробивши надрізи, і намажте маринадом.
Помістіть чилі та помідори назад у сковороду разом із шматочками курки на середньому вогні та додайте половину столової ложки оливкової олії. Готуйте протягом 10 хвилин, але не забудьте перевернути. Зніміть шкірку помідорів і наріжте чилі.
Вийміть курку зі сковороди. Додайте вершкове масло і влийте в каструлю 250 мл окропу з чайника. Все перемішайте, щоб зібрати липкі шматочки на дні каструлі. Продовжуйте прогрівати, поки соус не загусне.
Поверніть шматочки курки в сковороду і залиште тушкуватися ще дві хвилини поки курка повністю не приготується.
Зніміть каструлю з вогню і додайте решту йогурту. Приправте за смаком і подавайте.