• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Піксель” йде в минуле: ЗСУ змінюють камуфляж на новий зразок
    • Краснодарський край накрила потужна негода: смерч розніс пляж, а зливи затопили вулиці
    • В Ужгороді злетіли ціни на оренду житла: скільки коштує квартира
    • Ірландія змінює правила для українських біженців: програму державного житла згортають
    • Рейди ТЦК: адвокат пояснив, за що українців можуть затримати на вулиці
    • Готуйтеся до тарифного удару: кому перерахують вартість опалення з 1 жовтня
    • НЛО-манія у Білому домі: віцепрезидент США Венс зізнався, що “одержимий” інопланетянами
    • Ядерний шантаж Кремля: відповідь Трампа змусила Росію замовкнути
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Без цукру, але солодкий: швейцарські вчені створили новий вид шоколаду

    Без цукру, але солодкий: швейцарські вчені створили новий вид шоколаду

    Ольга СтепановаОльга Степанова24 Травня 2024, 18:232 хвилини на читання Новини зоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Швейцарські вчені винайшли абсолютно новий вид шоколаду, який зроблений з так званого “како-желе”, пише New Atlas.

    У цій новій суміші вчені використовували більше плодів какао, що зробило шоколад кориснішим та екологічно безпечнішим.

    Як відомо, шоколад виготовляється з какао-бобів, які змішуються з невеликою кількістю м’якоті плоду. Після какао-масу змішують із цукром, сухим молоком та іншими інгредієнтами. Кількість цукру залежить від того, наскільки темний шоколад.

    Присутність цукру в шоколаді означає, що готовий продукт не можна назвати надто корисним.

    Новий же рецепт шоколаду від дослідників з ETH Zurich може стати вирішенням наявної проблеми. Вся суть полягає у використанні більшої кількості вмісту стручків какао. Науковці вирішили використати, а не викидати м’якоть плоду та внутрішню оболонку лушпиння, яка називається ендокарпій. Усе це змішали, щоб отримати вищезгадане “какао-желе”, яке вийшло настільки солодким, що може повністю замінити цукор у більшості рецептів шоколаду.

    Щоправда, дослідникам довелося витратити деякий час на пошук правильної комбінації інгредієнтів. Велика кількість какао-желе зробила шоколад грудкуватим, але менша кількість означала, що шоколад буде недостатньо солодким.

    Команда зупинила свій вибір на рецепті, який містить до 20% какао-желе, що було таким самим солодким, як наявний темний шоколад, згідно зі сліпими дегустаційними тестами.

    В отриманому шоколаді також містилося на 20% більше клітковини, а також на 30% менше насичених жирів, ніж у середньому європейському темному шоколаді.

    Щоправда, перш ніж новий шоколад з’явиться на полицях у магазинах, знадобиться модернізувати інфраструктуру виробництва. Наприклад, фермерам, які вирощують какао, знадобиться обладнання для сушіння матеріалів для виготовлення желе. Виробники ж шоколаду повинні будуть мати можливість включити какао-желе у свої робочі процеси.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    вчені цукор шоколад

    Читайте також

    Магнітна буря 3 серпня: чи варто хвилюватися

    Розкрито таємницю старіння: вчені виявили, який орган починає зношуватися першим

    Чи безпечно їсти, якщо на їжу сіла муха: відповідь вчених

    Останні новини
    Сьогодні

    “Піксель” йде в минуле: ЗСУ змінюють камуфляж на новий зразок

    15:44

    Краснодарський край накрила потужна негода: смерч розніс пляж, а зливи затопили вулиці

    15:18

    В Ужгороді злетіли ціни на оренду житла: скільки коштує квартира

    15:13

    Ірландія змінює правила для українських біженців: програму державного житла згортають

    15:09

    Рейди ТЦК: адвокат пояснив, за що українців можуть затримати на вулиці

    15:05

    Готуйтеся до тарифного удару: кому перерахують вартість опалення з 1 жовтня

    11:02

    НЛО-манія у Білому домі: віцепрезидент США Венс зізнався, що “одержимий” інопланетянами

    10:57

    Ядерний шантаж Кремля: відповідь Трампа змусила Росію замовкнути

    10:54

    2500 грн на продукти: “Ощадбанк” та АТБ запустили акцію на тлі зростання цін

    10:07

    100 доларів по 4220 гривень: банкір дав прогноз курсу валют до 10 серпня

    09:42
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.