Рецепт сирно-м’ясних фрикадельок сподобається усім любителям бекону, присмаченого сиром. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачний рецепт.
4 квітня народився кіноактор Роберт Дауні-молодший, який полюбляє сирні фрикадельки. Зірка “Месників” та “Залізної людини” на запитання про свою улюблену їжу відповів чесно, що обожнює не надто здорову їжу, зокрема, чизбургери з беконом і горою сиру, а також піцу “карбонара”. Втім, є у зірки й трохи більш здорові уподобання – наприклад, фрикадельки з яловичини з сиром. Саме їх ми сьогодні й приготуємо.
Вам знадобиться:
Для фрикадельок:
- Фарш з яловичини – 700 г.
- Хлібні крихти – 100 г.
- Пармезан – 60 г.
- Петрушка – півпучка.
- Часник – 2 зубчики.
- Яйця – 1 штука.
- Чилі – ½ чайної ложки.
- Сіль, чорний перець – до смаку.
Для соусу:
- Оливкова олія – 50 мл.
- Часник – 2 зубчики.
- Орегано – 2 столові ложки.
- Томати консервовані – 800 г.
- Сіль, чорний перець – до смаку.
Для сирної скоринки:
- Моцарелла – 70 г.
- Пармезан – 100 г.
- Базилік (для прикраси) – 1 гілочка.
Як готувати:
Натріть сири: пармезан для фаршу, а також для сирної скоринки на дрібній тертці, наріжте моцарелу дрібними кубиками.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Поки вона розігрівається, приготуйте соус: дрібно поріжте часник або пропустіть через прес. У великій сковороді на малому вогні розігрійте рослинну олію. Додайте часник і орегано і смажте, постійно помішуючи, щоб не пригоріли, доки вони не виявлять свій аромат. Додайте помідори, сіль і перець. Гасіть на дуже малому вогні, поки готуєте фрикадельки.
У глибокій мисці змішайте фарш, хлібні крихти, пармезан, петрушку, часник, яйце і чилі, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте, потім сформуйте 15 фрикадельок, кожну близько п’яти сантиметрів у діаметрі.
Рівномірним шаром викладіть фрикадельки у велику форму для запікання з антипригарним покриттям. Готуйте в духовці 20 хвилин, потім додайте соус і посипте тертими сирами. Не забудьте залишити близько 1 столової ложки пармезану для прикраси. Запікайте ще 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться, а фрикадельки не приготуються усередині.
Порада: прикрасьте пармезаном, що залишився, й листочками базиліка і подавайте.