Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Москва піднімає ставки: The Hill розкриває нову стратегію Путіна у війні
    • Жах на Київщині: мати живцем спалила власного сина — подробиці справи
    • Телефон сідає за день? Лайфхаки для батареї, які працюють на 100%
    • 7 легких рецептів для швидкого схуднення без голоду
    • Рік Коня принесе удачу саме цим трьом знакам Зодіаку
    • Українці можуть втратити дах над головою: нові плани Європи
    • Мобілізованим доведеться розкошелитися: чим забезпечить держава, а що треба купувати
    • Штраф 3400 гривень прямо на вулиці: кого жорстко покарають за носіння одягу ЗСУ
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Фудблогерка поділилася золотими порадами, як краще харчуватися в подорожах

    Фудблогерка поділилася золотими порадами, як краще харчуватися в подорожах

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина13 Травня 2025, 22:554 Mins Read Туризм
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Багато туристів під час відпочинку в іншій країні намагаються максимально зануритися в місцеву кухню, проте далеко не завжди їм вдається правильно вибрати, де харчуватися і як при цьому не розоритися.

    Авторка The Times Блоссом Грін, яка пише про їжу і туризм, дала туристам кілька золотих порад, як правильно харчуватися в подорожах, щоб отримати максимум приємних вражень, ґрунтуючись на особистому досвіді гастро-подорожей.

    1. Відвідуйте ринки. “Занурення в гастрономічну сцену країни – це ворота в її культуру. У свій перший день будь-де я мчуся на місцевий ринок. Розглядайте ринок як базовий курс з унікальних і, можливо, незнайомих продуктів, які з’являться в регіональних меню, – і можливість спитати обізнаних місцевих жителів, де вони їдять”, – зазначила Блоссом.

    2. Закладайте основу. “Завжди добре мати неясний план того, де (і що) ви хотіли б поїсти. Я заздалегідь розвідую і відмічаю точки на офлайн-карті Google – так я завжди знатиму, що в мене є надійні варіанти під рукою, коли зголоднію. Читання перед поїздкою також означає, що ви можете забронювати столик заздалегідь, якщо це необхідно, і з’ясувати, чи зможе ресторан задовольнити будь-які дієтичні вимоги”, – пояснила авторка, також акцентуючи увагу на тому, що варто заздалегідь перевіряти години роботи ресторанів у різних країнах.

    3. Вивчайте соцмережі. Експертка закликає туристів не зациклюватися на рекомендаціях таких сайтів, як Tripadvisor. Натомість вона радить досліджувати соцмережі: дивитися за хештегом, куди прямують гурмани, перейти на сторінки окремих ресторанів, вивчайте, де харчуються місцеві шеф-кухарі тощо. Також вона радить не ігнорувати гастрономічні тури.

    4. Ставте під сумнів автентичність. “Давайте будемо реалістами: ресторани, які дійсно автентичні, не потребують реклами цього факту. Якщо тільки хтось із тих, хто там живе, не скаже вам, що це справжнє місце, не піддавайтеся рекламі. Краще шукайте довговічність. На конкурентному ринку будь-яке місце, яке існує понад 20 років, зазвичай робить щось правильно”, – каже Блоссом.

    5. Не виключайте готельні ресторани. Хоча далеко не завжди ресторани при готелях пропонують хорошу їжу, іноді вони здатні виручити після довгої дороги, коли вже немає сил кудись іти. Крім того, останнім часом з’являється все більше готелів-ресторанів, хоча це задоволення не з дешевих.

    6. Використовуйте свій час по максимуму. “Одним із моїх найбільших розчарувань стала чотиригодинна дегустація під час великодньої поїздки до Барселони. Ресторан називався Moments, але він відчувався як роки. Їжа була чудовою, але після третьої страви я зрозуміла, що мої шанси потрапити до музею Пікассо до закриття зменшуються з кожним укусом. Якщо ви не подорожуєте спеціально заради такого досвіду, не купуйте меню з багатьох страв – багато закладів високої кухні пропонують скорочені обідні меню або навіть страви по меню”, – розповіла експертка.

    7. Не зациклюйтеся на місцевій їжі. “Дві мої найкращі піци були за межами Італії. Одна посеред пустелі в Pizzeria Bianco в Аризоні, ще одна посеред океану в Soneva Fushi на Мальдівах. Перша вартувала довгої черги (приходьте раніше!) через хрустку основу, домашній сир і салямі… Другу доставили на нашу віллу і ми з’їли її в халатах, поки зовні вирував тропічний шторм”, – поділилася враженнями Блоссом.

    8. Спілкуйтеся з барменами. “Міксологи все більше уваги приділяють місцевим інгредієнтам і покращують свої закуски в барах; результати можуть дати чудовий погляд на ширший кулінарний образ місця призначення. Плюс, бармени люблять поговорити – розпитайте їх, де вони вечеряють після зміни”, – порадила блогерка.

    9. Будьте уважні з вуличною їжею. “Ми всі чули історії про те, як люди псували собі відпустку через харчове отруєння після вживання вуличної їжі. Легко списати такі нещастя на погану гігієну, і, звісно, іноді це так, але це також пов’язано з різноманітними мікробами, поширеними в різних країнах, до яких наші тіла просто не звикли”, – зазначила Блоссом, водночас додавши, що в неї особисто за роки подорожей не було проблем із вуличною їжею. При цьому вона закликала туристів стежити за гігієною, не пити воду з-під крана, якщо не впевнені в її якості, а також стежити за тим, де харчуються місцеві жителі.

    Подорожі Україною та світом, ідеї для відпустки, поради мандрівникам, маршрути, готелі та культурні відкриття. Усе про відпочинок, нові враження й пригоди — читайте в розділі «Туризм».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    подорож фудблогерка харчування
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Москва піднімає ставки: The Hill розкриває нову стратегію Путіна у війні

    12:36

    Жах на Київщині: мати живцем спалила власного сина — подробиці справи

    12:24

    Телефон сідає за день? Лайфхаки для батареї, які працюють на 100%

    12:13

    7 легких рецептів для швидкого схуднення без голоду

    12:00

    Рік Коня принесе удачу саме цим трьом знакам Зодіаку

    11:49

    Українці можуть втратити дах над головою: нові плани Європи

    11:36

    Мобілізованим доведеться розкошелитися: чим забезпечить держава, а що треба купувати

    11:30

    Штраф 3400 гривень прямо на вулиці: кого жорстко покарають за носіння одягу ЗСУ

    11:27

    Миколаїв і Одеса як “картка для торгу”: аналітики ISW про плани РФ

    11:24

    She Congress 2025: історії рішучості жінок, що змінюють бізнес, громади й суспільні цінності

    11:20
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.