Представники ТЦК будуть офіційно чергувати на більшості блокпостів України

Головний львівський комендант Тарас Грень оголосив про нововведення щодо складу блокпостів у всіх областях країни. Згідно з рішенням Ради Оборони, тепер на блокпостах працюватимуть два представники Національної поліції та два представники ТЦК і СП. Чергування будуть проходити на всіх блокпостах країни, а не тільки у Львівській області, як повідомлялося раніше.

Грень також зазначив, що на Львівщині зараз працюють сім внутрішніх блокпостів, на яких правоохоронці виконують заходи щодо боротьби з можливими диверсантами. Рішення Ради оборони не торкнеться прикордонних КПП, яких в області теж сім, вони працюватимуть у тому самому складі, що й раніше.

Це рішення призначене для забезпечення більш ефективного контролю та безпеки на території країни. Переглянути деталі та впровадження цих змін можна на районних сайтах ТЦК. При цьому чергові можуть перевіряти у водіїв документи і вручати повістки тим, хто придатний до служби у ЗСУ.

Зокрема, у Дарницькому ТЦК Києва заявляли, що повістку військовозобов’язаним можуть вручити де завгодно – на вулиці, в спортзалі чи кафе. Також повістки видають на блокпостах, там, окрім поліцейських, працюють ще й військкоми за наказом коменданта. При цьому силою доставляти чоловіків до військкоматів представники ТЦК права не мають.

Що відомо про посилення мобілізації в Україні

Нагадаємо, закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний президентом України, вступити в дію вже з 16 травня. Детальніше про основні зміни, які стосуються як військовослужбовців, так і громадянських громадян України, читайте за посиланням.

Також закон передбачає більш жорсткі обмеження для ухилянтів та запроваджує обов’язкове оновлення даних. Так, призовники, військовозобов’язані, резервісти зобовʼязані в семиденний термін повинні повідомляти органи, де вони перебувають на військовому обліку. Ще ставити до відома про зміни номерів засобів зв’язку та адреси електронної пошти.

Під час вручення повістки зобов’язані пред’являти документ, який посвідчує особу не лише представникам поліції, а й представникам ТЦК та СП. Ще вони будуть вести відеофіксацію процесу вручення повістки та перевірки даних. Водночас на вимогу громадянина представники ТЦК та СП будуть зобов’язані назвати свої ПІБ, посаду, а також показати службові посвідчення. Якщо відмовляються, то громадянин має право відмовитись від отримання повістки.

Новим законом також передбачені зміни у переліку тих осіб, які мають право на відстрочку від служби. З ним можна ознайомитись за посиланням. Ще Інформатор писав, з якими хворобами не беруть до лав ЗСУ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Лікувалася анаболіками від похмілля: у Китаї померла відома російська інфлюенсерка

Російська інфлюенсерка Russian Nana померла після того, як прийняла знеболювальні від сильного похмілля. 31-річна жінка…

6 години ago

Секрети довгожителів: від яких звичок варто відмовитись, щоб дожити до 100 років

Люди, які доживають до 100 років і більше, зазвичай дотримуються певних правил, щоб зберегти здоров'я.…

6 години ago

Армія США отримує нову технологію “Залізний кулак” завдяки Україні – The Telegraph

Важлива річ, яку, здається, не розуміють багато критиків американської допомоги Україні, в тому, що більшість…

6 години ago

Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

Українські онлайн-магазини підірвали інтернет, пропонуючи одягатися у футболки, бейсболки та інші речі з написом "Ухилянт".…

6 години ago

“Кримінальний авторитет” з Броварів плював на копів і погрожував зброєю: що каже поліція

У Мережі з'явилося відео, де начебто "кримінальний авторитет" Віктор Журавель, який має прізвисько "Віхо" або…

7 години ago

Україна під землею і за “декораціями” створює мережу збройних заводів

Україна створює мережу таємних підпільних заводів, щоб відновити власну оборонну промисловість та стати центром виробництва…

7 години ago