“Кримінальний авторитет” з Броварів плював на копів і погрожував зброєю: що каже поліція

У Мережі з’явилося відео, де начебто “кримінальний авторитет” Віктор Журавель, який має прізвисько “Віхо” або “Журавель” з Броварів лається та плює в поліцейських, а потім дістає зброю.

На кадрах видно, як Журавель лається на поліцейського: “Під*ри. Ви всі райвідділки поздавали”. Під час цього він підійшов впритул до поліцейського і махав руками біля голови. Коли коп попросив відійти і “не плюватися”, чоловік провокативно плюнув правоохоронцеві в лице. Після цього виникла сутичка. “Кримінальний авторитет” дістав пістолет, але автомат у руках поліцейського виглядав переконливіше. Інший коп задув хулігана з газового балончика.

Інцидент стався в одному із місцевих громадських закладів.

Реакція поліції

У поліції Київської області прокоментували інцидент. Там зазначаться, що чоловік, який в Броварах, кидався і погрожував зброєю поліцейським, затриманий і знаходиться за ґратами.

“Увечері 8 травня нетверезий 50-річний чоловік вчиняв хуліганство у закладі. Коли поліцейські прибули на виклик, він продовжив вчиняти хуліганські дії, став кидатись на поліцейських, в решті дістав зброю та погрожував правоохоронцям. Поліцейські затримали чоловіка та вилучили зброю”, – розповіли правоохоронці.

Проте поліція не називає ім’я затриманого і прямо не вказує, що йдеться про Віктора Журавля.

“Фігурант – раніше судимий місцевий мешканець. Йому оголошені підозри за хуліганство, погрози вбивством поліцейському та нанесення тілесних ушкоджень поліцейському”, – йдеться в повідомленні.

За скоєне йому загрожує до пʼяти років позбавлення волі. Зараз зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Найближчим часом суд обере затриманому запобіжний захід.

“Наголошуємо, жоден напад на поліцейських та зневажливе ставлення до правоохоронців не залишиться безкарним”, – запевнили у поліції.

Хто такий Віктор Журавель

Нагадаємо, Віктор Журавель став відомий громадськості після “перестрілки перевізників” у Броварах у 2020 році як один із лідерів ОЗУ, яка цю перестрілку й організувала.

Тоді дві групи “маршрутників” ділили між собою приміські маршрути після судового скасування низки тендерів і влаштували стрілянину. Тоді унаслідок інциденту поранення дістало троє людей. Під час стрілянини одна з куль влучила у вікно житлового будинку.

За інформацією Obozrevatel, у 1990-х “Віха” отримав 19 років в’язниці за розбій, вийшовши на свободу в 2010-му році. Після виходу на волю він не змінив свій спосіб життя і створив банду з трьох осіб, яка під виглядом колекторів стала вимагати гроші у людей.

Віктор Журавель / Архівне фото з відкритих джерел

“Діяла банда жорстоко – жертв били до напівсмерті. Через деякий час про них знали практично у всіх довколишніх містах. Банду Журавля прозвали “чорними колекторами”. Вони стали “працювати” не тільки в Київській області, а й по всій Україні”, – зазначали у виданні.

У 2012 році їх затримали і Журавель отримав ще 13 років в’язниці. Однак апеляційний суд скасував вирок. Незадовго після цього зловмисник був затриманий за іншою справою, проте теж скоро вийшов на свободу.

Як пише видання “Взгляд“, у серпні 2011 року Журавель із спільниками вимагав у послушника Києво-Печерської лаври УПЦ МП 10 тисяч доларів. Прокурор тоді стверджував, що послушника лаври вивезли до лісу та погрожували вбити. Але Віктор Журавель запевняв, що послушник і сам “не чистий на руку”. Мовляв, раніше чернець намагався в нього замовити вбивство людини.

У квітні 2017 року на Журавля здійснили замах, після чого його у важкому стані госпіталізували в лікарню Броварів із проникаючим ножовим пораненням.

У 2022 році після початку вторгнення низка ЗМІ писали, що Віктор Журавель приєднався до броварської тероборони і став використовувати її для нелегальної торгівлі зброєю на “чорному” ринку. Проте офіційного підтвердження цієї інформації не було.

Ольга Степанова

Recent Posts

Російська авіація відпрацювала по своєму ж Шебекіно, скинувши кілька бомб

Російська авіація помилково відпрацювала по власній території, скинувши 17 та 18 травня чотири авіабомби ФАБ…

6 хв. ago

Сімейний спорткар: у Києві помітили рідкісну заряджену Skoda

В Киеве сфотографировали Skoda Octavia 2021 года в версии RS Combi. Заряженный универсал является редкостью на украинских…

17 хв. ago

Курйози мобілізації: Умєров додатком “Резерв+” оголосив у розшук начальника штабу “Азову” Кротевича

Захищати Україну офіцер почав після того, як РФ окупувала його рідний Крим. Він брав участь…

25 хв. ago

З життя буржуїв: країна, де найменше бідності, виявилася не найбагатшою

Запитувати, яка країна є найбагатшою, все одно, що питати, який найкращий рецепт обіду чи вечері.…

37 хв. ago

Великий облом від ТЦК: повістки таки полетять поштою, а голови ОСББ ще й під двері занесуть

В Україні триває процес мобілізації, і у зв'язку з цим Уряд вніс низку змін до порядку…

47 хв. ago

Катастрофа гелікоптера президента Раїсі: Іран ідентифікував усіх загиблих пасажирів

Тіла президента Ебрагіма Раїсі та членів його делегації, які загинули внаслідок аварії гелікоптера, ідентифіковані, і…

58 хв. ago