Categories: Курйози

Епічна битва: в Японії ведмідь напав на майстра карате (відео)

Чоловік стверджує, що якби обидва ведмеді напали на нього, то шансів відбитися не залишилося б. Тварини досягають ваги в 500 кг і дуже швидко бігають.

50-річний Масато Фукуда, тренер з карате, ледь не став жертвою пари бурих ведмедів, зіштовхнувшись із ними в місті Наеро на північному острові Хоккайдо, проте зумів нейтралізувати тварину кількома професійними ударами, повідомляє STV.

За інформацією місцевої поліції, Фукуда хотів побачити місцеву визначну пам’ятку – водоспад. На шляху приблизно о 10:30 ранку за місцевим часом він випадково побачив двох бурих ведмедів, які висунули морди з кущів.

Один із них спробував було напасти на людину, але не тут-то було. Масато згадав, що він володіє карате, і вирішив, що настав час скористатися вмінням заради порятунку власного життя.

“Я думав, що повинен зробити свій хід, інакше мене вб’ють”, – сказав він місцевому телеканалу.

Японець двічі вдарив тварину ногою по морді, внаслідок чого він отримав вивих, а ведмідь передумав продовжувати атаку.

Чоловік додав, що хоча йому вдалося відлякати одного з хижаків, інший спочатку тримався на відстані та мав загрозливий вигляд. Ближче підійти ведмідь так і не ризикнув.

Наляканий Фукуда повернувся до своєї автівки та зумів зняти на відео тварину, яка дивилася на нього згори, перш ніж розвернутися та втекти в гори.

“Мені просто пощастило. Ведмідь просто втік, тому я був врятований, але якби ведмідь просто накинувся на мене, у мене не було б шансу”, – упевнений каратист.

Японські ЗМІ пишуть, що обидва ведмеді були зростом приблизно по півтора метра. Вони можуть важити півтонни і бігати швидше за людину.

Уссурійський бурий ведмідь, що мешкає на Хоккайдо – менший за грізлі, але набагато більший за японського чорного ведмедя. У квітні кількість повідомлень про ведмедів у цьому районі перевищила 100, що набагато більше, ніж у попередні місяці, повідомляє новинне видання NHK з посиланням на поліцію.

Цього місяця в місті Наеро було помічено безліч ведмедів, і поліція проводить патрулювання, щоб попередити жителів. Влада регіону закликала туристів бути пильними. Перекладено за допомогою www.DeepL.com/Translator (безкоштовна версія)

Ольга Степанова

Recent Posts

Британія хоче потіснити Росію з глобального ринку збагаченого урану

Великобританія інвестує майже 200 мільйонів фунтів ($251,14 млн) у будівництво першого в Європі заводу з…

44 секунди ago

Перші F-16 Україна отримає протягом кількох тижнів

Перші західні багатоцільові винищувачі F-16 надійдуть в Україну впродовж кількох тижнів — очікується, що вони…

3 хв. ago

Небо над Україною затягне хмарами: прогноз погоди на вихідні 11–12 травня

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде мінливою, вельми прохолодною, з невеликими дощами. Погода в…

9 хв. ago

Мобілізація в Україні 2024: хто не підлягає призову

Президент Володимир Зеленський підписав закон №10449 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо…

16 хв. ago

Справа про розкрадання мільйонів: суд обрав запобіжний захід “слузі народу”

Нардепу Андрію Клочку, якого підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний…

24 хв. ago

Командувач Сухопутних військ пояснив, коли може настати критична фаза війни

У найближчі два місяці може настати критична фаза війни. Росія кидає на поле бою всю…

36 хв. ago