Сезон полуниці – саме час для різних страв із цією ягодою. Пропонуємо приготувати улюблені з дитинства вареники з полуницею.
Цю українську страву люблять абсолютно всі. Ніжне тісто, соковита начинка — вареничками захочеться ласувати знову і знову. Їх можна подавати як основну страву або десерт на сніданок, обід або вечерю, обов’язково приправивши сметаною і рідким медом. Рецепт Shuba просто складається з невеликої кількості інгредієнтів. Еластичне тісто з борошна, яйця, води та солі легко робиться, а начинка із полуниці та цукру – ще легше.
Як приготувати вареники з полуницею
Інгредієнти на 5 порцій
Для тіста:
- борошно пшеничне — 400 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- вода — 125 г;
- сіль — до свого смаку;
- мед — 1 ст. л.
Для начинки:
- полуниця – 200 г;
- цукор — 40 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста борошно, що просіює, змішуємо з яйцем, сіллю і теплою водою. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо відпочити на 10-15 хвилин.
- Тим часом миємо полуницю, сушимо її та видаляємо плодоніжки. Нарізаємо ягоду невеликими шматочками, посипаємо цукром і обережно перемішуємо.
- Через вказаний час тісто ділимо на дві частини. З кожної скочуємо ковбаску, нарізаємо шматочками та розкочуємо їх у кружечки.
- У середину кожного кружечка викладаємо начинку, з’єднуємо краї та защипаємо їх.
- Відправляємо заготовки в киплячу воду і варимо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.