Класичний салат олів’є, який давно став невід’ємною частиною святкового столу, можна зробити ще смачнішим та легшим, замінивши деякі інгредієнти. Один із цікавих варіантів рецету поділилася кулінарка в Instagram, дуже ситного і смачного олів’є з яблуком, свіжим огірком і філе.
Замість традиційної вареної ковбаси у новій версії рецепту використовується відварене куряче філе. Така заміна робить салат менш жирним, ніжнішим на смак та кориснішим для травлення. Крім того, до складу додають зелене яблуко, яке додає страві приємної кислинки та свіжості.
Для приготування олів’є по-новому знадобляться:
- відварене куряче філе — 300 г;
- зелене яблуко — 1 шт.;
- відварена морква — 2 шт.;
- варена картопля — 3 шт.;
- мариновані огірки — 3 шт.;
- зелений горошок — 200 г;
- яйця — 4 шт.;
- майонез — за смаком.
Всі інгредієнти нарізаються кубиками та змішуються. Додають майонез, перемішують і залишають настоятися в холодильнику перед подачею.
Кулінари наголошують: така версія салату олів’є сподобається тим, хто шукає баланс між класичним смаком і новими гастрономічними відтінками.