Сирники — неймовірно смачна страва, яку ідеально їсти на сніданок. Приготувати їх не надто складно, однак треба знати деякі тонкощі. Розповідаємо, як приготувати їх з манкою та зробити дуже ніжними.
Ці сирники виходять пухкі всередині та з хрумкою скоринкою зовні. Рецептом поділилися на smachno.
Як приготувати сирники з манкою
Інгредієнти:
- сир кисломолочний — 500 г;
- яйце — 1 шт;
- манка (дрібного помолу) — 2-2,5 ст. л.;
- цукор — 1,5 ст. л.;
- ванільний цукор — 1 ч. л.;
- сіль — дрібка;
- олія для смаження;
- джем або сметана для подачі;
- борошно для формування сирників.
Спосіб приготування:
- Сир розминаємо виделкою. Додаємо яйце, манку, цукор, ванільний цукор та сіль. Перемішуємо і формуємо тісто.
- Миску з тістом накриваємо харчовою плівкою і ставимо у холодильник на пів години.
- Присипаємо робочу поверхню борошном і формуємо з тіста ковбаску діаметром 4-5 см. Розрізаємо на шматочки товщиною 2-3 см.
- За допомогою склянки формуємо сирники. Паралельно ставимо на вогонь пательню з олією.
- Смажимо сирники до золотистості на невеликому вогні. Подаємо зі сметаною, варенням або джемом.