• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Майже 50 пляжів Іспанії отримали “чорну мітку”: купання під забороною
    • Бюджет втрачає до пів мільярда гривень через “тіньовий” OnlyFans
    • Аятола Хаменеї відкинув вимогу Трампа щодо беззастережної капітуляції Ірану
    • В Україні побільшало офіційних мільйонерів
    • Укрзалізниця вдвічі підвищила ціни на чай та інші напої в поїздах
    • The Economist поставив Київ у десятку найгірших міст для життя
    • HR Wisdom Summit 2025: місце сили для лідерів змін у бізнесі
    • Безугла закликала масово мобілізувати жінок на оборонні заводи через брак чоловіків
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Улюблений обід Бориса Джонсона в трьох варіаціях

    Улюблений обід Бориса Джонсона в трьох варіаціях

    Ольга СтепановаОльга Степанова19 Червня 2024, 09:043 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Рецепти картопляного пюре за різними рецептами сподобаються усім, хто любить бараболю. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

    19 червня народився колишній прем’єр-міністр Великої Британії й великий друг України Борис Джонсон. За непохитну підтримку нашої країни під час повтомасштабного вторгнення РФукраїнці прозвали його Джонсонюком, подарували вишиванку і привласнили статус почесного громадянина Києва.

    Борис Джонсон з відзнакою почесного громадянина української столиці.
    Борис Джонсон з відзнакою почесного громадянина української столиці.

    А між тим Джонсонюк обожнює пюре з сосиками! Тож, приготуймо і ми улюблеі страви нашого британського друга – трьома різними способами.

    Картопляне пюре від Євгена Клопотенка

    Вам знадобиться:

    • Картопля – 1 кг.
    • Вершкове масло – 200 г.
    • Лавровий лист – 2 штуки.
    • Часник – 2 штуки.
    • Запашний перець – 3 штуки.
    • Сіль – до смаку.

    Як готувати:

    Очистіть картоплю. Наріжте її невеликими довільними шматочками, щоб картопля швидше зварилася. Головне – однаковими. Залийте картоплю холодною водою на 20 хвилин, щоб зменшити кількість крохмалю. Шкірку не поспішайте викидати, її можна використати.

    Спосіб посилити смак картопляного пюре, – це залити молоком картопляні очистки, проварити 5-7 хвилин після закипання на найменшому вогні. Потім додати це молоко до пюре, попередньо процідивши через сито, – пише Клопотенко.

    У воду з картоплею додайте лавровий лист, часник та запашний перець. Варіть до готовності. Потім приберіть спеції. Додайте вершкове масло: на 1 кг 200 г вершкового масла. Можна менше або замінити рослинним. Додайте сіль до смаку. Додайте в картопляне пюре гаряче молоко або вершки, щоб пюре вийшло ніжніше. 

    Порада від Інформатора: можна також додати навіть йогурт чи майонез. Порційно можна додати сир. Тертий пармезан – ідеальний варіант.

    Пюре з гарбузом та спеціями

    Вам знадобиться:

    • Картопля – 800 г.
    • Гарбуз – 500 г.
    • Рослинна олія – ​​20 г.
    • Часник – 1 зубчик.
    • Молоко – 125 мл.
    • Вершки – 100 мл.
    • Вершкове масло – 2 столові ложки.
    • Мелений чорний – дрібка.
    • Мускатний горіх – до смаку.

    Як готувати: 

    Картоплю і гарбуз очистіть, середньо наріжте, покладіть разом у каструлю з водою і варіть 30 хвилин. На сковороді нагрійте рослинну олію і підсмажите на ній дрібно нарізаний часник. Злийте з овочів воду, додайте до них молоко, вершки та вершкове масло.

    Порада від Інформатора: добре перемішайте, приправте сіллю, перцем, часником і мускатним горіхом і знову перемішайте.

    Ташміджабі

    Ташміджабі — традиційна грузинська страва, що походить з регіону Сванетії, який славиться своїм чудовим сиром. Тягнеться пюре за рахунок великої кількості сулугуні.

    Вам знадобиться:

    • Картопля – 1 кг.⠀
    • Сир сулугуні – 550 г. ⠀ ⠀⠀
    • Молоко – 250 мл. ⠀ ⠀⠀
    • Вершкове масло – 50 г. ⠀ ⠀⠀
    • Сіль – до смаку.

    Як готувати: 

    Очищену картоплю відваріть до повної готовності в підсоленій воді. Злийте воду. Зробіть пюре та додайте вершкове масло. Каструлю з пюре поставте на повільний вогонь. Постійно помішуйте.⠀⠀⠀

    Сулугуні наріжте на невеликі шматочки. Додатйте у пюре. Інтенсивно перемішайте, щоб сир розплавився та змішався з картоплею. Додайте гаряче молоко, помішуючи пюре. Посоліть до смаку. Смачного!

    борис джонсон обід рецепт

    Читайте також

    Салат із молодої картоплі став хітом літа серед українців

    Як приготувати малосольні огірки на мінеральній воді за 2 дні

    Рецепт олів’є по-новому: чим замінити ковбасу для кращого смаку

    Останні новини
    Сьогодні

    Майже 50 пляжів Іспанії отримали “чорну мітку”: купання під забороною

    18:32

    Бюджет втрачає до пів мільярда гривень через “тіньовий” OnlyFans

    18:25

    Аятола Хаменеї відкинув вимогу Трампа щодо беззастережної капітуляції Ірану

    17:37

    В Україні побільшало офіційних мільйонерів

    17:31

    Укрзалізниця вдвічі підвищила ціни на чай та інші напої в поїздах

    17:00

    The Economist поставив Київ у десятку найгірших міст для життя

    16:45

    HR Wisdom Summit 2025: місце сили для лідерів змін у бізнесі

    16:23

    Безугла закликала масово мобілізувати жінок на оборонні заводи через брак чоловіків

    14:23

    Не за роль, а за кар’єру: Том Круз отримає перший “Оскар” на Governors Awards

    14:16

    В Україні оновили перелік тих, кого можуть мобілізувати в липні

    14:09
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.