• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Венс відповів на територіальні претензії РФ в Україні
    • Смартфони можуть зникнути вже до 2035 року
    • Що чекає на ціни на м’ясо: курятина та свинина стають дорожчими — причини
    • Стало відомо, чому деякі країни щасливіші за інші
    • Путін попросив Сі Цзіньпіна побудувати заводи у РФ
    • Відпустка в 2025 році: ТОП-10 несподіваних напрямків, які ви ще не бачили
    • Шокуючі секрети! Як за 5 хвилин створити ідеальний образ для важливої події
    • Папа Лев XIV розкрив плани: три важливі моменти про його правління
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Рецепт, що передається з любов’ю: легендарна домашня паска

    Рецепт, що передається з любов’ю: легендарна домашня паска

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина17 Квітня 2025, 07:492 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Секрет ідеальної паски – терпіння та увага до деталей. Якщо все зробити правильно, то паска стане короною вашого святкового столу.

    Головне у приготуванні паски – не поспішати і дати тісту добре піднятися. Тоді випічка вийде ніжною та повітряною, розповідає 24 Канал з посиланням на “Рецепти.UA”.

    Рецепт домашньої паски

    • Час: 3 години
    • Порцій: 4

    Інгредієнти:
    – 500 грамів борошна;
    – 10 грамів сухих дріжджів;
    – 200 мілілітрів теплого молока;
    – 3 яйця;
    – 100 грамів вершкового масла;
    – 150 грамів цукру;
    – 10 грамів ванільного цукру;
    – 100 грамів родзинок;
    – 50 грамів цукатів;
    – 1 столова ложка лимонної цедри;
    – дрібка солі.

    Приготування:

    1. Родзинки залити теплою водою на 15 хвилин, після чого ретельно обсушити паперовим рушником.
    2. У глибокій мисці розчиняємо дріжджі в теплому молоці, додаємо невелику кількість цукру й борошна. Даємо суміші постояти приблизно 15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
    3. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром до утворення світлої, пишної маси. Додаємо ванільний цукор, дрібку солі та лимонну цедру.
    4. У яєчну масу поступово вливаємо опару, додаючи просіяне борошно порціями. Замішуємо м’яке тісто.
    5. Після цього вмішуємо розм’якшене вершкове масло, родзинки й цукати. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не стане гладким та еластичним.
    6. Накриваємо тісто рушником або плівкою й залишаємо в теплому місці на 1 – 1,5 години, щоб воно добре підросло.
    7. Коли тісто збільшиться в об’ємі, розкладаємо його у форми, заповнюючи їх приблизно на дві третини. Знову накриваємо та даємо постояти ще пів години.
    8. Випікаємо паски у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 – 40 хвилин, до появи апетитної золотистої скоринки.
    паска

    Читайте також

    Смачні та хрусткі: 8 найкращих сортів огірків для консервації

    Овес замість тіста: десерт, який підкорив TikTok за добу — ідеальний для сніданку

    Ситна домашня піца за 15 хвилин: з чого зробити основу

    Останні новини
    Сьогодні

    Венс відповів на територіальні претензії РФ в Україні

    10:15

    Смартфони можуть зникнути вже до 2035 року

    10:05

    Що чекає на ціни на м’ясо: курятина та свинина стають дорожчими — причини

    09:59

    Стало відомо, чому деякі країни щасливіші за інші

    09:50

    Путін попросив Сі Цзіньпіна побудувати заводи у РФ

    09:47

    Відпустка в 2025 році: ТОП-10 несподіваних напрямків, які ви ще не бачили

    09:34

    Шокуючі секрети! Як за 5 хвилин створити ідеальний образ для важливої події

    09:26

    Папа Лев XIV розкрив плани: три важливі моменти про його правління

    09:14

    Бекхем не зупиняється: поповнив колекцію ще одним футбольним клубом

    09:00

     “Дія” відновила дві важливі послуги

    08:53
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.