Квашена капуста – це дуже поживний продукт, в якому є багато цінних для імунітету елементів. Але це стосується лише тої заготівлі, яка готувалась без оцту. Головне правило правильної квашеної капусти – це маринування у власному соку.
Ідея приготування смачної соковитої капусти без оцту у власному соку опублікована на сторінці фудблогерки Марії Макарчук (makarchuk food) в Instagram. Овоч виходить дуже соковитим.
Інгредієнти:
- капуста – 3 кг
- сіль – 3 ст. л. (з невеликою гіркою)
- мед – 3 ст. л.
- вода – 900 мл
- морква – 200 г
Спосіб приготування:
1. Капусту нашаткувати.
2. Перемішати з морквою і маринадом.
3. Щільно наповнити банки, щоб зверху був сік.
4. Залишити кваситись на три доби за кімнатної температури.
5. Далі проколоти капусту, щоб виходила гіркота. Повторювати це 2-3 рази. Далі капусту з однієї банки потрібно розкласти по інших банках, коли вона осяде.