Суддя кулінарного шоу “Мастер Шеф” Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати смачну українську альтернативу трендовій дубайській шоколадці.
Замість тіста катаіфі “Мастер Шеф” Ектор Хіменес-Браво приготував ниткоподібні млинці, а замість фісташкової пасти використав згущене молоко, і вийшло навіть смачніше за оригінал.
Для приготування дубайського шоколаду по-українськи “Мастер Шеф” Ектор Хіменес-Браво бере такі інгредієнти:
- 200 г борошна
- дрібка солі
- 1 яйце
- 100 г води
- 1 ст.л. олії
- 40 г вершкового масла
- 100 г чорного шоколаду
- 100 г молочного шоколаду
- 150 г згущеного молока
Спершу “Мастер Шеф” Ектор Хіменес-Браво готує тонесенькі млинці, які замінять нам тісто катаіфі. Для тіста змішуємо до однорідності просіяне борошно з сіллю, яйцем, водою та олією, щоб не було грудочок.
Тісто переливаємо в кондитерський мішок та на розігрітій пательні смажимо тоненькі млинці у вигляді ниточок. Ці млинці дрібно нарізаємо, а потім обсмажуємо на вершковому маслі до золотистості.
До обсмаженого тіста “Мастер Шеф” Ектор Хіменес-Браво додає згущене молоко та перемішує – це буде наша начинка.
Чорний і молочний шоколад окремо розтоплюємо на водяній бані. У форму для шоколаду “Мастер Шеф” Ектор Хіменес-Браво рівномірно наливає розтоплений чорний шоколад, потім викладає начинку, а зверху заливає її молочним шоколадом.
Даємо шоколадці застигнути в холодильнику і можна насолоджуватися.