“Моті” – популярний японський десерт, який не потрібно випікати. В основі таких тістечок рисове борошно. Тісто з такого продукту виходить достатньо тягучим і просто тане у роті.
Про те, як приготувати смачні домашні “Моті” розповіла фудблогерка Христина з ніком foodblog kristi в Instagram. Для начинки можна обрати будь-який джем.
Інгредієнти:
- клейке рисове борошно – 100 г
- кукурудзяний крохмаль – 20 г
- цукрова пудра – 30 г
- вода – 160 мл.
- соняшникова олія – 15 мл.
- харчовий барвник
Інгредієнти для начинки:
- вершковий сир – 250 г
- цукрова пудра – 50-60 г
- джем – 80 г
Спосіб приготування:
1. З’єднати клейке рисове борошно з цукровою пудрою і кукурудзяним крохмалем.
2. Додати харчовий барвник, влити воду та олію.
3. Розмішати масу до однорідного стану.
4. Вилити суміш на сковорідку з антипригарним покриттям та, інтенсивно помішуючи лопаткою, заварити масу до прозорого однорідного стану.
5. Готове тісто перекласти на харчову плівку і загорнути.
6. Для крему зʼєднати вершковий сир з цукровою пудрою і перекласти у кондитерський мішок.
7. Підготувати джем.
8. Дати тісту добре охолонути, розділити на 6 частин і розкотити кожну з них.
9. Покласти начинку.
10. Сформувати моті, защіпити краї тіста в центрі.
11. Краєчки прибрати.
12. Припудрити моті крохмалем. Перекласти на пергамент і поставити в холодильник на годину.