Секрети досвідчених дачників: що і як можна сіяти восени

Посів овочів та зелені на зиму має багато переваг. Насамперед, при осінній сівбі можна отримати вітаміни вже навесні.

Це також допомагає уникнути весняних примх погоди. Адже сходи овочів і зелені, посіяних на зиму, вже мало реагують на погодні умови, пише Gazeta.ua.

Зазвичай на зиму сіють буряк, салат, кріп, моркву, петрушку, пастернак. А також редис, щавель, крес-салат, гірчицю салатну, фенхель, цибулю-чорнушку, цибулю на ріпку та селеру.

При цьому важливо пам’ятати, що насіння має бути сухим. Замочене, набрякле або проросле насіння восени висівати не варто.

Для підзимової сівби потрібно правильно обрати ділянку. Вона має бути з легким родючим ґрунтом та добре прогріватися. Грядку готують заздалегідь, щоб земля на час сівби встигла осісти.

Якщо посіяти овочі та зелень занадто рано, насіння може швидко прорости і загинути з настанням морозів. Тому сіяти потрібно перед настанням стійких заморозків за температури повітря 2 -3 градуси.

Висівати слід приблизно на чверть більше насіння, ніж навесні. Сіють його у борозенки, поглиблюючи насіння. Після цього посіви потрібно присипати торфом, землею, а потім і сухою травою. Взимку можна нагорнути на грядку снігу.

Лисенко Катерина

Recent Posts

РФ готова до масштабної ракетної атаки: озвучено небезпечну дату

Постійне щоденне використання Росією безпілотників Shahed протягом вересня 2024 знаменує собою тривожну ескалацію її стратегії…

11 хв. ago

Путін зʼїсть його на сніданок : історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні

Український історик Ярослав Грицак скептично оцінив можливості кандидата в президента США Дональда Трампа завершити війну…

14 хв. ago

“У всіх хлопців є ця мітка”: вірусне відео в TikTok злякало людей

Хлопець на ім'я Ділан стверджує, що в нього та багатьох інших хлопців, яких він знає,…

17 хв. ago

Від 2 до 6 годин: У Київстар, Vodafone та lifecell розповіли про готовність працювати без світла

Українські мобільні оператори активно готуються до можливих відключень електроенергії в осінньо-зимовий період. РБК-Україна повідомляє про заходи,…

22 хв. ago

Різниця вражає: які штрафи призначають цивільним та працівникам ТЦК за порушення закону

У Чернігівській області жінка повідомляла у Viber-групі про переміщення працівників ТЦК, які проводили заходи оповіщення.…

25 хв. ago

В Кремлі вже кусають лікті: як новий генсек НАТО вибісив Росію

3 жовтня новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте здійснив свій перший закордонний візит на новій…

27 хв. ago