Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Неочікуваний лайфгак для водіїв: як мийний засіб для посуду врятує ваше авто
    • Як захиститись від шахрайських схем під час війни: чому банки просять вчасно оновлювати особисті дані
    • Штормовий вітер і сніг перед Новим роком – синоптикиня попередила про небезпечну неділю 
    • Здорова їжа після 50 років: як харчування допомагає красиво старіти
    • Після втрати Сіверська знімають комбригів 54-ї та 10-ї бригад – з’явилися деталі скандалу
    • Ніхто не залишиться у тіні: ТЦК готують нововведення у військовому обліку
    • Соціальні виплати на дітей від 1 січня: на скільки зростуть суми
    • Новорічний етикет-2026: що зараз модно нести в гості, а з чим вас мовчки засудять
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Турецькі вчені визначили найважче для перетравлення м’ясо

    Турецькі вчені визначили найважче для перетравлення м’ясо

    Ольга СтепановаОльга Степанова04 Червня 2021, 20:002 Mins Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Численні наукові дослідження показали зв’язок між вживанням свинини і порушеннями здоров’я.

    Доцент і доктор Університету Наміка Кемаля Мехмет Ярдімчі на Міжнародній європейській конференції з міждисциплінарним науковим дослідженням в Анкарі представив роботу, в якій пояснив вплив споживання свинини на здоров’я людини, передає Експерт.

    “Свині – репродуктивні тварини з чудовим розміром посліду. У них вік статевої зрілості 3-12 місяців і середній період вагітності 114 днів. Свиноматка може народити 12 поросят. Порося, вага якого при народженні становить кілька сотень грамів, досягає 100 кг за 4-6 місяців і 160 кг за десять місяців. Це швидкий розвиток пов’язано з секрецією гормонів, таких як гормон росту, інсулін, андрогени, естрогени, гормон щитовидної залози і глюкокортикоїди. Вважається, що гормони в їжі порушують гомеостаз споживачів”, – зазначив учений.

    Численні наукові дослідження показали зв’язок між вживанням свинини і порушеннями здоров’я. Спеціальні отрути (сутоксіни), присутні в свинині, не можуть бути розщеплені організмом людини і тому відкладаються в організмі, додає Мехмет Ярдімчі.

    “Свинина має високий енергетичний потенціал, і при надмірному вживанні вона буде накопичуватися в тканинах людини. Це призведе до ожиріння у тих, хто їсть свинину, а вживання занадто великої кількості свинини підвищить рівень холестерину, що призведе до високого кров’яного тиску, атеросклерозу або порушень кровообігу і серцевих нападів”, – зазначив лікар.

    Також Мехмет Ярдімчі стверджує, що свині не потіють через відсутність потових залоз, маючи швидкий метаболізм. Таким чином токсини накопичуються безпосередньо в м’язах.

    “М’ясо свинини на 30% складається з жиру з високим вмістом насичених жирних кислот, що підвищує ризик гіперліпідемії і призводить до серцево-судинних захворювань. Тобто свинина – одне з найскладніших для перетравлення видів м’яса серед всіх видів продуктів тваринництва”, – повідомив учений.

    М’ясо свині також багате сіаловою кислотою, відмінної від людини, N-гліколілнейраміновою кислотою (Neu5Gc), і люди не можуть синтезувати це з’єднання. Це являє собою потенційний ризик серцево-судинних і запальних захворювань і раку, оскільки пухлини накопичують “нелюдську” сіалову кислоту Neu5Gc.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    м'ясо свинина
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Неочікуваний лайфгак для водіїв: як мийний засіб для посуду врятує ваше авто

    18:27

    Як захиститись від шахрайських схем під час війни: чому банки просять вчасно оновлювати особисті дані

    18:15

    Штормовий вітер і сніг перед Новим роком – синоптикиня попередила про небезпечну неділю 

    18:06

    Здорова їжа після 50 років: як харчування допомагає красиво старіти

    17:54

    Після втрати Сіверська знімають комбригів 54-ї та 10-ї бригад – з’явилися деталі скандалу

    17:45

    Ніхто не залишиться у тіні: ТЦК готують нововведення у військовому обліку

    17:34

    Соціальні виплати на дітей від 1 січня: на скільки зростуть суми

    17:25

    Новорічний етикет-2026: що зараз модно нести в гості, а з чим вас мовчки засудять

    17:14

    Зеленський окреслив “червоні лінії” України на переговорах

    17:04

    У Києві після російської атаки люди знаходять уламки “Шахедів”. Фото та відео

    16:55
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.