Новини

Що відбувається в окупованому російськими військами Скадовську

Нинішнє літо в Скадовську проходить з порожніми пляжами і без звичних вигуків: “Свіжа пахлава, креветки…”.Через повномасштабне російське вторгнення курортний літній сезон 2022 року на півдні України фактично пішов прахом. На Одещині він обмежений через неможливість купатися в морі та постійні обстріли берегової лінії, а на тимчасово окупованих територіях — через засилля російських солдатів. Ні міста Арабатської Стрілки, ні раніше популярний Скадовськ ще не стикалися з таким затишшям у літню пору. Про це пише Експерт з посиланням на Телеграф.

Як зазначають у Instagram-паблік “Ху**ий Скадовськ”, місцеві жителі постійно живуть у страху і сподіваються на швидкий прихід ЗСУ. Місто стало набагато тихіше і в цілому вчиться жити “новим” життям.

Подібний новий “пакет послуг”, презентований “рускім міром”, включає відсутність туристів, звичного вечірнього гулу на набережній і відсутності стихійних продажів. Нинішнє літо в Скадовську проходить з порожніми пляжами і без звичних вигуків: “Свіжа пахлава, креветки…”.

Також городяни постійно без нормального зв’язку, у багатьох немає доступу до інтернету або можливість зняти гроші з карток. На додаток до цього жителі Скадовська мають значні труднощі з придбанням ліків, котрі часто бувають критично потрібні.

“Простіше напевно написати, що у нас тепер є, — зазначають адміністратори паблика. — Ночами пересування важкої техніки в місті і за містом. Частий гул у небі від ракет, що летять у бік нашої України над нами. Напруга у всіх навколо, через “чутки”, що багато хто виїжджає з міста і “все, нам капець”. “Нова” влада, яка будує свої нові порядки і ніхто не може цьому перешкодити”.

У Скадовську регулярно намагаються створювати ілюзію мирного життя, однак і воно стосується лише завезених акторів, які беруть участь у святах за гроші. Довіру ж місцевих окупанти намагаються “купити” за крупи та консерви, які часто мають не першу свіжість.

При цьому часто дні мешканців Скадовська проходять у відносній тиші та спокої. Однак у будь-який момент це може бути перервано гучними вибухами. Як розповідають місцеві, це спрацьовують засоби протиповітряної оборони росіян — без попереджень чи сирен.

“Це звичайно не порівняти з Миколаєвом, ні Херсоном, ні з будь-яким іншим містом, яке зазнає обстрілів. Але теж дуже діє на людей, які звикли жити в тиші та спокої”, — зізнаються скадівчани.

У Скадовському районі тим часом починається поступовий тихий терор працівників освіти. Вчителів насильно схиляють до співпраці, погрожуючи розправою над ними та їхніми рідними.

“Оголосили всім вчителям, що ті, хто не захоче прийти на збори, де обговорюватиметься їхня робота, то “визволителі” ходитимуть по домівках і силою забиратимуть вчителів”, — розповідають місцеві на умовах анонімності.

 

 

Ольга Степанова

Recent Posts

Стилісти показали стрижки, які будуть у тренді влітку 2024 року

Жінкам доводиться стежити за модними тенденціями не лише в одязі, взутті та аксесуарах, а й…

23 хв. ago

Суд зобов’язав Брітні Спірс виплатити батькові 2 мільйони доларів

Брітні Спірс і її батько Джеймі Спірс остаточно врегулювали суперечку щодо судових витрат Джеймі та…

30 хв. ago

Працював і працюватиме далі: Шмигалю подобається телемарафон, де порушують права людей

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль відреагував на те, що Держдеп США вніс український національний телемарафон новин у звіт…

52 хв. ago

Відступити не можна захищати: Forbes про ситуацію в Очеретиному

На захід від Авдіївки російські війська продовжують тиск в районі Очеретиного. Їхній контроль поступово розширюється…

60 хв. ago

“Сірий” паспорт для українців: що це за документ і які він має переваги та недоліки

Українців, після заяви МЗС про обмеження надання консульських послуг для чоловіків віком від 18 до 60 років,…

1 годину ago

Модні тренди на весну 2024: якими речами варто доповнити гардероб

З настанням весни усім модницям хочеться оновити гардероб та додати до свого стилю більше яскравих…

1 годину ago