Новини

У яких регіонах України учні з 1 вересня повернуться до офлайн навчання

На сьогодні важливо забезпечити безпеку для українських школярівЯк заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, українські учні зможуть повернутися до офлайн навчання лише в тих регіонах, де буде безпечно. Про це пише Експерт із посиланням на Телеграм-канал Тимошенко.

“Україна переходить на офлайн навчання з першого вересня. Це буде можливо у тих регіонах, де буде безпечно. Зараз під час робочих поїздок перевірятимемо готовність навчальних закладів. Почали з Ліцею №11 у Новоград-Волинському Житомирської області”, – зазначив Тимошенко.

Він наголосив, що на сьогодні важливо забезпечити безпеку для українських школярів. Оскільки російська армія щодня обстрілює українські міста, зокрема навчальні заклади.

“Тут із місцевого бюджету виділено 320 000 грн, які спрямовані на облаштування укриття – встановлення системи водопостачання та водовідведення, облаштування освітлення. Також планується виділення 80 000 грн із місцевого бюджету для налагодження системи вентиляції. Після проведення всіх необхідних робіт спеціальна комісія надасть акт за готовністю заклади для роботи”, – наголосив Тимошенко.

Він зазначив, що правила розроблені для всіх шкіл без винятку. Насамперед буде перевірено територію у всіх шкіл на наявність вибухонебезпечних предметів. Система оповіщення у навчальних закладах буде розроблена з урахуванням того, щоб вона була зрозумілою для дітей з вадами зору та слуху.

Шляхи евакуації мають бути попередньо продумані та позначені. У кожного навчального закладу має бути обладнано укриття для всіх, хто бере участь у освітньому процесі. Створюються запаси води та медикаментів, проводяться тренування.

Під час тривоги ухвалено рішення переривати навчальний процес та відправляти дітей та працівників шкіл у безпечні місця.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стилісти показали стрижки, які будуть у тренді влітку 2024 року

Жінкам доводиться стежити за модними тенденціями не лише в одязі, взутті та аксесуарах, а й…

1 хв. ago

Суд зобов’язав Брітні Спірс виплатити батькові 2 мільйони доларів

Брітні Спірс і її батько Джеймі Спірс остаточно врегулювали суперечку щодо судових витрат Джеймі та…

8 хв. ago

Працював і працюватиме далі: Шмигалю подобається телемарафон, де порушують права людей

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль відреагував на те, що Держдеп США вніс український національний телемарафон новин у звіт…

30 хв. ago

Відступити не можна захищати: Forbes про ситуацію в Очеретиному

На захід від Авдіївки російські війська продовжують тиск в районі Очеретиного. Їхній контроль поступово розширюється…

38 хв. ago

“Сірий” паспорт для українців: що це за документ і які він має переваги та недоліки

Українців, після заяви МЗС про обмеження надання консульських послуг для чоловіків віком від 18 до 60 років,…

50 хв. ago

Модні тренди на весну 2024: якими речами варто доповнити гардероб

З настанням весни усім модницям хочеться оновити гардероб та додати до свого стилю більше яскравих…

1 годину ago