Міжнародна аналітика

Україні необхідний військовий захист із боку Заходу – Foreign Affairs

Присутність американських військових та сил інших держав у складі міжнародної місії під керівництвом нейтральної країни потрібна для закінчення війни РФ проти України, інформує Експерт з посиланням на haggin.az

З такою оцінкою виступили директор програми зовнішньополітичних досліджень та старший науковий співробітник Інституту Брукінгса Майкл О’Хенлон та політолог з Джорджтаунського університету Ліз Говард у статті, опублікованій у журналі Foreign Affairs.

«Західні лідери мають розробити механізми безпеки та розглянути стратегічні походи до надання допомоги Україні та вибудовування майбутніх відносин з оновленою Росією без Путіна», – пишуть автори, зазначаючи, що Україні «необхідний у тому чи іншому вигляді військовий захист із боку Заходу».

За їхніми словами, Захід також має забезпечити довгостроковий мир із Москвою, що передбачає «зусилля зі стримування Росії», але також готовність до «мирного співіснування».

Одним із способів досягти цього є, на думку авторів, створення «Атлантико-Азійського співтовариства з безпеки, яке б включало багатьох членів НАТО, Україну, її союзників і будь-які бажаючі приєднатися нейтральні держави».

Автори вважають, що РФ також повинна мати можливість приєднатися до спільноти, але лише у разі зміни влади у країні. За словами О’Хенлона та Говард, така спільнота могла б, за аналогією з НАТО, мати довгострокові цілі, але основним її напрямом у короткостроковій перспективі було б забезпечення західної військової присутності на території України.

«Ці війська з країн, що входять і не входять до НАТО, стежили б за активністю російських сил, допомагали у навчанні українських військ, демобілізації, моніторингу (дотримання положень – ред.) будь-якої можливої мирної угоди і діяли б як розтяжка для запобігання можливій новій російській агресії», – пишуть автори, зазначаючи, що в рамках місії в Україні могли б розгорнути «тисячі міжнародних військових».

За їхніми словами, «на чолі цієї місії міг би стати офіцер із країни, яка не входить до НАТО, наприклад, Індії чи іншої нейтральної держави, але вона має включати війська США».

На думку авторів, Атлантико-Азіатська спільнота з безпеки повинна здійснювати стратегічне планування, обмін секретними даними між членами та проводити військові навчання. Крім того, вона може бути використана для «забезпечення мирної угоди між Вірменією та Азербайджаном, допомоги з міграційною кризою та боротьби з терористичною загрозою».

Автори вважають, що міжнародна військова місія могла б бути розміщена в Україні в разі схвалення Генасамблеї ООН, де РФ не може застосувати право вето.

Ольга Степанова

Recent Posts

Коли найкраще займатися спортом після їжі: відповідь вчених

Якщо ви стежите за рівнем цукру в крові через діабет або переддіабет, ви, ймовірно, знаєте, що для…

1 годину ago

Науковці почали випробування на людях індивідуальної вакцини від раку

У Великій Британії триває важливе випробування першої в світі "персоналізованої" мРНК-вакцини проти найнебезпечнішої форми раку шкіри…

1 годину ago

Оновлення даних у ТЦК з 18 травня: чи зможуть забрати в ухилянтів квартиру та авто

Після набрання чинності новим законодавством про мобілізацію, неявка до ТЦК може стати приводом для арешту та подальшого…

1 годину ago

У Британії готуються до похорону хворого на рак короля Чарльза III

Хворий на рак 75-річний король Великої Британії Чарльз III, який у відмінному настрої відсвяткував католицький Великдень,…

2 години ago

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

В Україні очікується підвищення курсу долара до 50 гривень. Відповідний прогноз надали у Міністерстві економіки.…

2 години ago

Це жесть: п’яні ТЦКашники “викрали” волонтера і вже відправляють на службу

Рано-вранці повертався з Польщі волонтер ГО "Порятунок тварин Харків". Його місія полягала у тому, щоб…

2 години ago