Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші
    • Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині
    • У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Ідеальна квашена капуста: рецепт з пропорціями для смаку і хрусткості

    Ідеальна квашена капуста: рецепт з пропорціями для смаку і хрусткості

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина25 Жовтня 2025, 16:382 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Квашена капуста – це не просто гарнір, це натуральне джерело вітамінів і пробіотиків, що ідеально підходить для зміцнення імунітету і поліпшення травлення в холодну пору року.

    При правильному приготуванні вона вийде хрумкою, ароматною і повністю збереглася на зиму.

    Інгредієнти (на 1 кг капусти):

    Білокачанна капуста: 1 кг

    Морква: 1 середній качан

    Велика сіль: 20 г (приблизно 2% ваги капусти)

    Інструкція:

    Видаліть верхнє листя з капусти, потім дрібно нашаткуйте листя, що залишилося. Очистіть і натріть моркву на тертці.

    Змішайте капусту та моркву у великій мисці, посипте 20 г солі та ретельно вимісіть вручну. Продовжуйте, доки суміш не пустить помітний сік.

    Квашена капуста, кадр з відео
    Квашена капуста, кадр з відео

    Перекладіть капустяну суміш у чисту банку або керамічну ємність. Щільно притисніть її, щоб вона щільно прилягала і була занурена у рідину.

    Покладіть зверху кілька капустяних листків і притисніть невеликим чистим предметом, щоб залишалося під водою.

    Залишіть ємність за кімнатної температури на 2–3 дні. Щодня акуратно проколюйте суміш шпажкою, щоб виходив газ.

    Щодня пробуйте квашену капусту – як тільки вона придбає приємний кислуватий присмак, переставте її в холодильник.

    Порада:

    Переконайтеся, що капуста повністю покрита соком, щоб запобігти псуванню.

    Співвідношення солі 2% є обов’язковим: занадто мало солі сповільнює бродіння, занадто багато — робить капусту надто солоною.

    Після зберігання в холодильнику квашена капуста може зберігатися кілька тижнів, зберігаючи хрускіт та смак.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    квашена капуста
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші

    17:26

    Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині

    17:23

    У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю

    17:20

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.