Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Швейцарія не здатна захиститися від нападу: очільник армії зробив тривожну заяву
    • Небачені супершторми: вчені в жаху від ураганів, що скоро прийдуть на Землю
    • Схуднення до Нового року: які дієти працюють
    • Казкове містечко: туристам порадили найепічніше зимове місце в Європі
    • Українські дрони ще на три місяці “закрили” експорт бензину та дизелю з РФ
    • Канада надала Україні 2,5 млрд доларів: куди підуть кошти
    • “Ми можемо вирішити це радикально”: Буданов про долю Придністров’я та російський вплив у Молдові
    • Золоті пляжі і жваве нічне життя: де відпочити взимку
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Шоколад може бути небезпечним: коли та чому

    Шоколад може бути небезпечним: коли та чому

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина26 Січня 2025, 08:391 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Шоколад здатний заспокоїти нерви та зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Але, виявляється, він ще й може бути шкідливим для організму. В чому саме небезпека — читайте в матеріалі далі.

    Як пише Yahoo Japan, якщо їсти надто багато солодощів, в тому числі і шоколаду, тіло піддаватиметься глікуванню. А все тому, що до складу цього продукту входить велика кількість цукру (а він складається з глюкози і фруктози), на основі якого і виникає цей процес.

    Хоча і фруктоза і глюкоза є важливими джерелами енергії для людини, коли вживати їх в надмірній кількості, вони почнуть об’єднуватися з білками, утворюючи речовини (кінцеві продукти глікування), які прискорюють старіння. Власне, цей процес і називається глікуванням.

    Кінцеві продукти глікування (AGEs) дуже важко розщеплюються в організмі. Тому можуть призводити до розвитку тяжких захворювань. Зокрема, остеопорозу, артеріосклерозу, жосткості м’язів та втрати ними природної еластичності.

    Через ці речовини страждає також і шкіра. Вона стає зморшкуватою та в’ялою передчасно.

    Як же уникнути таких наслідків? Не варто відразу відмовлятися від шоколаду, адже його користь набагато більша і була доведена вже давно. Фахівці радять просто стежити за своїм харчуванням та займатися спортом.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    шоколад
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Швейцарія не здатна захиститися від нападу: очільник армії зробив тривожну заяву

    22:06

    Небачені супершторми: вчені в жаху від ураганів, що скоро прийдуть на Землю

    21:54

    Схуднення до Нового року: які дієти працюють

    21:45

    Казкове містечко: туристам порадили найепічніше зимове місце в Європі

    21:34

    Українські дрони ще на три місяці “закрили” експорт бензину та дизелю з РФ

    21:25

    Канада надала Україні 2,5 млрд доларів: куди підуть кошти

    21:14

    “Ми можемо вирішити це радикально”: Буданов про долю Придністров’я та російський вплив у Молдові

    20:58

    Золоті пляжі і жваве нічне життя: де відпочити взимку

    20:55

    Рейтинг брендів роботів-пилососів: від найгірших до найкращих за відгуками користувачів

    20:46

    Кремль готується до війни в Європі: Буданов назвав наступні цілі РФ після України

    20:35
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.