Популярні каші, які є в раціоні кожного, можуть приносити не тільки користь, а й значну шкоду. Фахівці перерахували крупи та їхні головні небезпеки для здоров’я.
Вівсянка – популярна каша, з якої багато хто воліє починати день. Ця страва має чимало позитивних властивостей, але й негативні сторони також є.

За словами фахівців, вівсянка містить фітинову кислоту, яка порушує процеси засвоєння кальцію. Також у крупі є крохмаль, який може збільшити ризик розвитку цукрового діабету. Чи це означає, що потрібно відмовлятися від вівсянки – однозначно ні. Але важливо вживати її помірно, додаючи до раціону більше свіжих овочів, фруктів.
Манка – уповільнює процеси травлення і вкрай не рекомендується до вживання особам, які страждають на запори. Також страва протипоказана особам із нирковою недостатністю.

Перловка – краще відмовитися людям із підвищеною кислотністю шлунка. Крім того, ця каша провокує процеси газоутворення та метеоризму.
Пшоняна каша – важко перетравлюється, тому її не слід вживати людям, які нещодавно перенесли операції на внутрішніх органах.

Кукурудзяна каша – після порції такої страви може виникнути здуття та тяжкість у животі. Експерти рекомендують відмовитись від цієї каші при загостренні захворювань шлунка.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов’язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

