Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Опалення без дров: спосіб, про який знали одиниці — тепер знаєте й ви
    • Як ідеально приготувати курячу грудку: шеф-кухар розкрив хитрий прийом
    • Зеленський ухвалив важливе рішення щодо Єрмака: екскерівник ОП позбувся двох посад
    • Коли ЗСУ можуть вийти з Мирнограда: назвали важливу умову
    • Країни ЄС і G7 готують масштабний удар по експорту російської нафти
    • Розвага може мати наслідки: українців почали штрафувати за відео у TikTok
    • Саркофаг на ЧАЕС не виконує частину функцій після удару РФ: МАГАТЕ заявило про небезпеку
    • Жеребкування на Чемпіонат світу з футболу: Україна дізналась потенційних суперників
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина21 Травня 2025, 15:231 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Нове дослідження італійських вчених виявило, що споживання курятини асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань.

    Про це повідомляє в Instagram лікарь гастроентеролог та терапевт Євгенія Белінська.

    Що відомо про дослідження вчених

    Вчені повідомили, що вживання більше, ніж 300 грамів на тиждень асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань шлункового кишечного тракту( в 2, 27 рази).

    Раніше це м’ясо вважалося цілком безпечним. Зараз при вирощуванні курей застосовується багато антибіотиків та гормонів. За словами вчених, продукт перегрівається під час приготуванні і це призводить до онкології.

    Що робити з курятиною, чи варто відмовлятися?

    Євгенія Белінська не радить панікувати, бо зазвичай буває, що спочатку інформація опублікована, а через якийсь час її можуть спростувати.

    Лікар радить вибирати органічну курку, готувати її при помірних температурах, тобто варити, тушкувати, запікати при температурі не більше 140 градусів.

    Також треба додавати в раціон інші білки, наприклад, індичку, рибу, бобові, тофу.

    “Не робіть курку королевою раціону”, – порадила експертка.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    дієтолог
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Опалення без дров: спосіб, про який знали одиниці — тепер знаєте й ви

    10:57

    Як ідеально приготувати курячу грудку: шеф-кухар розкрив хитрий прийом

    10:52

    Зеленський ухвалив важливе рішення щодо Єрмака: екскерівник ОП позбувся двох посад

    10:50

    Коли ЗСУ можуть вийти з Мирнограда: назвали важливу умову

    10:47

    Країни ЄС і G7 готують масштабний удар по експорту російської нафти

    10:09

    Розвага може мати наслідки: українців почали штрафувати за відео у TikTok

    09:47

    Саркофаг на ЧАЕС не виконує частину функцій після удару РФ: МАГАТЕ заявило про небезпеку

    09:44

    Жеребкування на Чемпіонат світу з футболу: Україна дізналась потенційних суперників

    09:39

    Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини із Трампом: на Заході вказали на важливий нюанс

    09:36

    На Заході розкрили секрет успіху ворога: як диверсанти РФ роз’їдають оборону Покровська

    09:30
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.