Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Масштабна атака занурила Київ у холод і темряву: третина міста без тепла та світла
    • У США оголосили про закриття головного офісу ФБР
    • Що має найгірший запах у світі: витримати дуже важко
    • Одна з країн ЄС масово депортує українців: кого відправляють додому
    • Через кого насправді Зеленський змінив костюм 
    • Очі північних оленів неймовірним чином змінюються взимку: що відбувається
    • Звичайний різдвяний подарунок може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям: про що йдеться
    • Українець після поповнення картки був змушений заплатити банку 30%, бо не зміг пояснити походження коштів
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина21 Травня 2025, 15:231 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Нове дослідження італійських вчених виявило, що споживання курятини асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань.

    Про це повідомляє в Instagram лікарь гастроентеролог та терапевт Євгенія Белінська.

    Що відомо про дослідження вчених

    Вчені повідомили, що вживання більше, ніж 300 грамів на тиждень асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань шлункового кишечного тракту( в 2, 27 рази).

    Раніше це м’ясо вважалося цілком безпечним. Зараз при вирощуванні курей застосовується багато антибіотиків та гормонів. За словами вчених, продукт перегрівається під час приготуванні і це призводить до онкології.

    Що робити з курятиною, чи варто відмовлятися?

    Євгенія Белінська не радить панікувати, бо зазвичай буває, що спочатку інформація опублікована, а через якийсь час її можуть спростувати.

    Лікар радить вибирати органічну курку, готувати її при помірних температурах, тобто варити, тушкувати, запікати при температурі не більше 140 градусів.

    Також треба додавати в раціон інші білки, наприклад, індичку, рибу, бобові, тофу.

    “Не робіть курку королевою раціону”, – порадила експертка.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    дієтолог
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Масштабна атака занурила Київ у холод і темряву: третина міста без тепла та світла

    09:43

    У США оголосили про закриття головного офісу ФБР

    09:35

    Що має найгірший запах у світі: витримати дуже важко

    09:31

    Одна з країн ЄС масово депортує українців: кого відправляють додому

    09:24

    Через кого насправді Зеленський змінив костюм 

    09:20

    Очі північних оленів неймовірним чином змінюються взимку: що відбувається

    09:14

    Звичайний різдвяний подарунок може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям: про що йдеться

    09:10

    Українець після поповнення картки був змушений заплатити банку 30%, бо не зміг пояснити походження коштів

    08:45

    На фронті загинув командир РДК Денис Капустін

    08:32

    Росія атакувала Київ: сталась пожежа, є постраждалі. Фото

    08:06
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.